Κύπρος

Εντολή στον Ερντογάν να ενισχυθεί ο τουρκικός Στόλος στο Αιγαίο - Ξεκινά καταμέτρηση των τ/κ και νέο εποικισμό στα Κατεχόμενα

Τι ετοιμάζουν οι νέο-οθωμανοί και οι κεμαλιστές στην Τουρκία ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα στο Αιγαίο και κλιμακώνουν την ρητορική τους συνεχώς απαιτώντας εδώ και τώρα ενίσχυση του τουρκικού στόλου έναντι του ελληνικού;

Την ενίσχυση των ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας στο Αιγαίο, ζήτησε εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, ο βουλευτής και ναύαρχος εν αποστρατεία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, Ντουρσούν Τσιτσέκ.

 Σε συνέντευξη τύπου στην τουρκική βουλή, μιλώντας ως εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ο Τσιτσέκ υποστήριξε ότι ο επιθετικός και απειλητικός τρόπος της Ελλάδας στο Αιγαίο έχει ανησυχήσει την Τουρκία και κάλεσε τον υπουργό Άμυνας να ενισχύσει τη δύναμη του στόλου στην περιοχή του Αιγαίου.

https://youtu.be/mnszyB5Ep10

Η δήλωση ενός πρώην Τούρκου Ναυάρχου έχει βαρύνουσα σημασία από οποιανδήποτε απλό βουλευτή .

Τα σχέδια που έχει  προετοιμάσει εδώ και δεκαετίες το τουρκικό γενικό επιτελείο, μετά την ιδέα που «πήραμε» ως Ελλάδα από τα σχέδια  «βαριοπούλα» και «Suga», προκαλούν πραγματικά έντονη ανησυχία στο ελληνικό ΓΕΕΘΑ.

Οζερσάι: Το «υπεξ» αρχίζει καταμέτρηση των Τ/κ στο εξωτερικό

Μόλις χτες οΤαγίπ Ερντογάν έθεσε ζήτημα αύξησης του πληθυσμού των Τουρκοκυπρίων, ώστε η οικονομία στη «Βόρεια Κύπρο» να φτάσει στο ίδιο επίπεδο με εκείνο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, ο Ερντογάν φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό του ψευδοκράτους Τουφάν Ερχουρμάν και τον αντιπρόεδρο Κουντρέτ Οζερσάι, κατά την συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα, ότι «η διασφάλιση της ισορροπίας με τον νότο θα ωφελήσει τον τον τουρκοκυπριακό λαό».

Ετσι, σήμερα, σχέδιο καταμέτρησης των Τ/κ στο εξωτερικό και ενθάρρυνσης της επιστροφής τους, καταρτίζει το «υπουργείο εξωτερικών» που σύντομα θα είναι έτοιμο, ανέφερε ο Κουντρέτ Οζερσάι μιλώντας για παραμελημένους «πολίτες της χώρας» που – όπως είπε – «για μας είναι σημαντικοί και θα κάνουμε γι’ αυτούς αυτό που πρέπει».

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, οι δηλώσεις Οζερσάι έγιναν χθες στη «βουλή», στο τέλος της συζήτησης και έγκρισης του προϋπολογισμού του «υπουργείου» του.

Να σημειωθεί ότι χθες σε δηλώσεις του ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν είχε πει ότι θέλουν να επαναπατρίσουν Τ/κ του εξωτερικού και αυτοί να επενδύσουν στην τ/κ πλευρά.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ενώπιον των «βουλευτών» ότι θα επεξεργαστούν τα στοιχεία που θα συλλέξουν και θα εφαρμόσουν νέες πολιτικές.

«Θέλουμε όλοι να δούμε το εξής: Οι Τ/κ δεν είναι ούτε λίγοι, ούτε μειονότητα, ούτε θα γίνουν μειονότητα. Σε περίπτωση που σηκώσουμε το κεφάλι μας και δούμε εκτός του νησιού, θα μπορέσουμε να διαπιστώσουμε ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός των Τ/κ είναι σε πολύ σημαντικά νούμερα. Αλλά σε αυτό το θέμα δεν έγιναν πολλά και εμείς θα κάνουμε ένα πρόγραμμα γι’ αυτό».

Ο κ. Οζερσάι είπε ότι θα προβούν και σε «νομοθετικές μεταρρυθμίσεις» για θέματα εκτελωνισμού και αγοραπωλησίας ακινήτων όσων ζουν στο εξωτερικό.

Προεκλογικά, είπε, ο ίδιος σε συναντήσεις που είχε στην Κωνσταντινούπολη και το Λονδίνο με Τ/κ που ζουν εκεί, είχε μιλήσει για δικαιώματα που πρέπει να δοθούν σε όσους Τ/κ διαμένουν στο εξωτερικό είτε επιστρέψουν στην Κύπρο είτε όχι.

Για πρώτη φορά, σημείωσε, κάνει δημόσια αναφορά στη μελέτη που έχει κάνει επί του θέματος το «υπουργείο εξωτερικών» και είπε ότι το πρόγραμμα θα αρχίσει τον Ιούνιο στην Βρετανία.

Δεν είναι μόνο η καταμέτρηση των Τ/κ που ζουν είτε στο Ηνωμένο Βασίλειο, είτε στην Κωνσταντινούπολη, είτε στην Αυστραλία, πρόσθεσε, να συλλέξουν μια σειρά πληροφοριών τις οποίες θα κατηγοριοποιήσουν.

Θα αναλάβουν, πρόσθεσε, την πρωτοβουλία για καταμέτρηση των Τ/κ στην Αγγλία κάθε 10 χρόνια. Δεν θα καταμετρούν μόνο, εξήγησε, αλλά θα ρωτούν τους Τ/κ και κάποιες άλλες ερωτήσεις, όπως για το επάγγελμά τους.

Το θέμα, ανέφερε ο κ. Οζερσάι, συζήτησαν κατά την επίσκεψή τους με τον «πρωθυπουργό» Ερχιουρμάν στην Άγκυρα, η οποία στηρίζει το εν λόγω πρόγραμμα.

Οι Τ/κ του εξωτερικού, πρόσθεσε, μπορούν να ενεργοποιηθούν όσον αφορά το λόμπι στις χώρες που ζουν.

Σημείωσε επίσης ότι στην «κυβέρνηση» δεν έχουν την ίδια άποψη όσον αφορά το να δοθεί σε αυτά τα άτομα το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι αλλά θα προβούν σε άλλες «νομοθετικές» μεταρρυθμίσεις.

Η Τουρκία,  το λέμε για πολλοστή φορά, έχει θέσει σε ενεργοποίησει όλους τους επιθετικούς μηχανισμούς της  «κατά της Ελλάδος , από τον τύπο μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο διότι εκτιμά ότι έχει πλεονέκτημα.

Θα επιχειρήσει να «εμβολίσει» την ελληνική κυριαρχία κυρίως στο Αιγαίο με  πιθανή κρούση στα Δωδεκάνησα πρωτίστως και μετά οπουδήποτε αλλού…παίζοντας αρχικά το «παιχνίδι» της παραπλάνησης, με παράλληλη προσπάθεια  «νομιμοποίησης» στην διεθνή κοινότητα , η οποία διαδραματίζει ξανά το ρόλο των δυτικών και του Βατικανού κατά την εποχή της αλώσεως της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς .

Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως οι Τούρκοι είναι ότι τους αναμένουν πολλές και κυρίως  θανατηφόρες «εκπλήξεις» από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε πιθανή περίπτωση απονενοημένης δράσης τους σε μικρόνησο .  

Άλλωστε οι ίδιοι έλεγαν ότι οι Έλληνες ναυτικοί ήταν οι καλύτεροι του κόσμου και τους φοβόντουσαν πάντα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ