Κύπρος

Ν. Αναστασιάδης: Τριμερή συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας, Λιβάνου εντός του έτους

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου αυτό το χρόνο στην Κύπρο, εξήγγειλε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της επίσημης τριήμερης επίσκεψής του στο Λίβανο.

Ο κ. Αναστασιάδης άρχισε την επίσκεψή του με συνομιλίες με τον Πρόεδρο της χώρας Μισιέλ Αούν, που επικεντρώθηκαν στο Κυπριακό, την ενέργεια, τις διμερείς σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Λιβάνου.

Το πρωί, ο κ. Αναστασιάδης έτυχε επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο του Λιβάνου και ακολούθως οι δύο Πρόεδροι παρακάθησαν σε συνομιλίες επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, ο Ν. Αναστασιάδης θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα εργασίας που παραθέτει προς τιμήν του ο Λιβανέζος ομόλογός του, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πατριάρχη Μαρωνιτών, Μπεχάρα Μπούτρος Ράι.

Κατά την παραμονή του στο Λίβανο, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει επίσης συναντήσεις με τον μέγα μουφτή, τον πρόεδρο της Βουλής, τον πρωθυπουργό, τον ορθόδοξο πατριάρχη Αντιοχείας και τον πατριάρχη Αρμενίων.

Θα προσφωνήσει, επίσης, το επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Λιβάνου, το οποίο συνδιοργανώνουν τα Εμπορικά Επιμελητήρια των δύο χωρών. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Netanyahu
Μέση Ανατολή 0

Προειδοποίηση Μπίμπι σε Ερντογάν: Ισραηλινά μαχητικά διέλυσαν την αεροπορική βάση της «νέας» Συρίας 70 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα

Ηχηρό ράπισμα του Ισραήλ στην Τουρκία. Οκτώ ισραηλινοί πύραυλοι ισοπέδωσαν στρατιωτική βάση στη Συρία, αμέσως μετά την...