Κυπριακό

Όνειρα για δημιουργία «Τουρκικού ΝΑΤΟ» για την «ασφάλεια της Κύπρου»

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, ο πρώην πρεσβευτής της Κιργιζίας στο Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία Καϊράτ Οσμονάλιεφ κατά την ομιλία του σε διεθνή διάσκεψη στη Shusha (Αζερμπαϊτζάν), τόνισε την ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας και της ολοκλήρωσης των τουρκικών κρατών στον τομέα της διασφάλισης της περιφερειακής ασφάλειας, δηλαδή την ανάγκη δημιουργίας μιας περιφερειακής σύστημα ασφαλείας ανάλογο του ΝΑΤΟ ή του CSTO,  σύμφωνα με την  Yeni Şafak.

«Στις παρούσες συνθήκες, είναι καιρός να τεθεί το ζήτημα της δημιουργίας ενός συστήματος ασφαλείας για τον τουρκικό κόσμο, όπου η ασφάλεια κάθε χώρας θα γίνει το κλειδί για την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με άλλα λόγια, εάν το συγκρίνουμε με τα υφιστάμενα παγκόσμια συστήματα, τότε, μαζί με την τουρκική ΕΕ που εκπροσωπείται από τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, στο μέλλον πρέπει να σκεφτούμε τη δημιουργία ενός τουρκικού ΝΑΤΟ ή ενός Τουρκικού CSTO ως αμυντικής ένωσης», αναφέρει η Yeni Safak επικαλούμενη δήλωση του Καϊράτ Οσμονάλιεφ.

Ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών (OTS) περιλαμβάνει πέντε κράτη μέλη και δύο κράτη παρατηρητές. Μέλη της οργάνωσης είναι το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, η Τουρκία και το Ουζμπεκιστάν. Η Ουγγαρία και το Τουρκμενιστάν έχουν καθεστώς παρατηρητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πιο πάνω είδηση αναπαράγουν και Τ/κ λογαριασμοί, βάζοντας και το ψευδοκράτος στις χώρες τις οποίες μπορούν να ενταχθούν στο «τουρκικό» ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...