Κυπριακό

Ετοιμάζουν χοντρές Μπίζνες στο νησί- ”Τουρκοβαρώνη”στην Βουλή των Λόρδων απαιτεί άρση των ταξιδιωτικών κυρώσεων στην κατεχόμενη Κύπρο

Δεν είναι τυχαίες οι επιθέσεις Σκοπιανών-Αλβανών μαζί με ύποπτες τουρκικές ασκήσεις στο Αιγαίο και “ Γκιουλενιστές” εμπρηστές κατά του ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο από όλα αυτά που βλέπουμε κατά της Ελλάδος, ειδικά όλο το προηγούμενο διάστημα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής σε Αθήνα και Λευκωσία.

Μετά τις σκοπιανές και αλβανικές προκλήσεις, Βουλευτής της Βουλής των Λόρδων, απαιτεί από την βρετανική κυβέρνηση να κάνει τα στραβά μάτια και να άρει τις ταξιδιωτικές κυρώσεις  στα κατεχόμενα της Κύπρου, αγνοώντας μία λίστα διεθνών νόμων.

Η αποκαλούμενη και “Τουρκοβαρώνη” στην βρετανική Βουλή απαίτησε την άρση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στα κατεχόμενα στην Κύπρο, ζητώντας απάντηση από τον  πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ.

Η ίδια κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση που προτείνει την άρση των εμπορικών και ταξιδιωτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην αποκαλούμενη από την ίδια ως  “ΤΔΒΚ”, αναφέρουν τουρκοκυπριακά ΜΜΕ.

Πρόκειται για μέλος της Βουλής των Λόρδων, με το όνομα Βαρώνη Μομπάρικ, η οποία υπέβαλε την κοινοβουλευτική ερώτηση στη βρετανική κυβέρνηση προτείνοντας την άρση των εμπορικών και ταξιδιωτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στα κατεχόμενα, ενώ απαίτησε και άλλα πράγματα.

Η Βαρόνη  είχε θέσει στο παρελθόν σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με την κατεχόμενη Κύπρο, ρωτώντας ( άκουσον-άκουσον) “εάν τα μνημεία, τα οποία είναι σύμβολα απόπειρας γενοκτονίας κατά των Τούρκων στην Κύπρο, τα έχουν επισκέφθηκαν Βρετανοί αξιωματούχοι”.

Ο τουρκοκυπριακός τύπος αναφέρει ότι αυτή η πρωτοβουλία της Βαρόνης Μομπάρικ έχει μεγάλη σημασία για τους Τουρκοκύπριους.

Ο νέος στόχος της Άγκυρας δεν είναι απλά η δημιουργία δύο κρατών ή το μοίρασμα των κοιτασμάτων που βρέθηκαν στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο νέος στόχος είναι να βρεθούν τώρα διάφορα κράτη που θα αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος. Ο κ. Ερντογάν θεωρεί ότι οι συνθήκες για αναγνώριση είναι ιδανικές.

Τα φαραωνικά σχέδια για το «Λας Βέγκας της Μεσογείου»

Όσο για την Αμμόχωστο, ο Ερσίν Τατάρ, υπό τις ευλογίες της Άγκυρας, σκοπεύει να καλέσει τους ελληνοκύπριους νόμιμους ιδιοκτήτες των περιουσιών τους να επιστρέψουν στο Βαρώσι και μαζί με τους Τουρκοκυπρίους να κάνουν επενδύσεις, αλλά υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση. Οσοι επιθυμούν θα μπορούν να λάβουν αποζημίωση από την Ειδική Επιτροπή Αποζημιώσεων. Ο κ. Ερντογάν φαίνεται ότι θέλει να προχωρήσει γρήγορα.

Οι κατασκευαστικές εταιρείες που είναι φιλικές προς το καθεστώς του είναι έτοιμες να «εισβάλουν» και να αλλάξουν όψη στην πόλη-φάντασμα που έμεινε περίκλειστη επί 46 χρόνια – με τους νόμιμους κατοίκους της πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα. Στα σχέδιά του είναι να κάνει μια πόλη με ουρανοξύστες, με καζίνο, με μαρίνες, κάτι σαν «Λας Βέγκας της Μεσογείου».

Η κυπριακή ηγεσία δεν έχει καταγγείλει εδώ και 50 χρόνια την Άγκυρα για τα εγκλήματα του 1974

Σύμφωνα με τον κ. Σάββα Ιακωβίδη και την Σημερινή, “η Λευκωσία στηρίζεται και επικαλείται το δίκαιο, αλλά, για δεκαετίες, αποφεύγει να διώξει την Τουρκία για όσα φοβερά εγκλήματα διέπραξε κατά των Ελλήνων.

Οι ηγέτες της Κύπρου εκκινούν από τη θέση ότι μπορούν να κατευνάσουν την κατοχική χώρα με συνεχείς πλην ολέθριες παραχωρήσεις, ώστε να συναινέσει σε λειτουργική και βιώσιμη λύση του προβλήματος, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Η Λευκωσία θεωρεί ότι το Κυπριακό δεν είναι νομικό, αλλά πολιτικό ζήτημα.

Γι’ αυτό μέχρι σήμερα δεν μεθόδευσε ποινική δίωξη κατά της Τουρκίας για πρωτοφανείς βαρβαρότητες που διέπραξε εναντίον αμάχων και στρατιωτών. Τρέμει στην ιδέα ότι θα εξοργίσει τους κατακτητές και δεν θα συναινέσουν σε λύση. Αποφεύγει, επίσης, να απαιτήσει αποζημιώσεις για απίστευτες καταστροφές που η κατοχική χώρα προκάλεσε στο νησί”.

Φτάσαμε με αυτήν την πολιτική, η θυγατρική real estate του Forbes να συστήνει στους επενδυτές να αγοράσουν ακίνητα στα κατεχόμενα.

Τα τουρκικά εγκλήματα στην Κύπρο, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις ( γενοκτονία των Ποντίων, πογκρόμ της Κωνσταντινούπολης, και τα εγκλήματα κατά των Ελλήνων Ίμβρου και Τενέδου), δεν τα  κυνηγήσουμε  όπως έπρεπε σε κάθε δικαστήριο πάνω στον πλανήτη, διότι πρόκειται για ζήτημα εθνοκάθαρσης και όχι απλά ένα πολιτικό ζήτημα.

Αυτό δυστυχώς δεν το κατανοούν οι ελληνικές και οι ελληνοκυπριακές κυβερνήσεις τόσα χρόνια, και φτάσαμε στο σημείο οι νεο-Οθωμανοί Τούρκοι να μιλούν εν έτει 2024, για καταπίεση των Μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης ( αναφέροντας τους ως Τούρκους), και για γενοκτονία των Τούρκων στην Τριπολιτσά από τον Θ. Κολοκοτρώνη. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ