Κυπριακό

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Χριστοδουλίδη για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό

Κύπρος και Ελλάδα έχουν κοινούς στόχους και επιδιώξεις σε σχέση με την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στην Κύπρο.

Χριστοδουλίδης και Γεραπετρίτης συναντήθηκαν το απόγευμα στη Λευκωσία και όπως είπε ο Κύπριος πρόεδρος έγινε ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν συγκεκριμένες κινήσεις και βήματα στο πλαίσιο της εν εξελίξει προσπάθειας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κληθείς να σχολιάσει τοποθέτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω, ζητώντας επιβεβαίωση «κυριαρχικής ισότητας και ισότιμου διεθνούς καθεστώτος», ο κ.Χριστοδουλίδης είπε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει δημόσια τις δηλώσεις του κ. Τατάρ και πως το Κυπριακό δεν θα λυθεί μέσα από δημόσιες δηλώσεις.

Προσέθεσε πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τις επόμενες ημέρες, μια συνάντηση την οποία, όπως είπε, χαιρετίζει, και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κ. Τατάρ θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του ΓΓ του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές