Κυπριακό

Τι ετοιμάζει ο Ερντογάν με «θρησκευτικά τάγματα» στα Κατεχόμενα; Τρομοκρατημένοι είναι οι κάτοικοι στον Αγ Δομέτιο (Βίντεο)

Επικίνδυνα παιχνίδια παίζει ο ΟΗΕ και οι Τούρκοι στον Άγιο Δομέτιο, αφού η ειρηνευτική δύναμη δεν έχει πράξει ουδέν για να ξηλώσει την κάμερα και ότι άλλο τοποθέτησαν οι Τούρκοι σε εγκαταλελειμμένη οικία στην περιοχή.
Μέλη του ΟΗΕ πραγματοποιούν περίπολα, ενώ μετά την εφαρμογή μέτρων από την Λευκωσία υλοποιούνται περιπολίες πραγματοποιούν από μέλη της Εθνικής Φρουράς.

Η Λευκωσία έχει ξεκινήσει από το πρωί την ενεργοποίηση μέτρων, σε σχέση με το θέμα της παραβίασης της νεκρής ζώνης από τους Τούρκους, στην περιοχή Αγίου Δομετίου στη Λευκωσία. Όπως δήλωσε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, υπάρχει ένας σχεδιασμός αλλά δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά. Σημείωσε ότι, κάποια μέτρα είναι ορατά και κάποια όχι.

“Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ανέφερε ότι «χθες ο κατοχικός στρατός έκανε μόνο συνομιλίες με τα Ηνωμένα Έθνη. Κατέβηκαν γύρω στις 8:30 αυτοκίνητο με τέσσερις Τούρκους στρατιώτες. Για μισή ώρα μιλούσαν με τα Ηνωμένα Έθνη. Επαναλήφθηκε γύρω στις 10:30 και στις 12:30. Υπήρχε κινητικότητα, κατέβαιναν κάθε λίγο αυτοκίνητα με Τούρκους». Πρόσθεσε ότι το απόγευμα, γύρω στις 17:30 – 18:00 έφεραν δικά τους κανάλια και βιντεογράφησαν το σπίτι”, αναφέρει το sigmalive.com.

Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης ανέφερε ότι "η ενημέρωση που έχουμε από την ειρηνευτική δύναμη είναι ότι η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη" και ότι είναι παρούσα η ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή, ενώ η Κυβέρνηση είναι σε διαρκή επικοινωνία μαζί της".

Οι Τούρκοι σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και δύο τρεις μήνες τριγύριζαν την εγκαταλελειμμένη οικία και συχνά τουρκικές περιπολίες με οπλισμένους στρατιώτες κινούνται συνεχώς στην περιοχή.

Στόχος ήταν η κατάληψη της οικίας και η επέκταση των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή αυτή που είναι στην κυριολεξία 40 μέτρα από τα σπίτια των Ελληνοκυπρίων.

Τι ετοιμάζει ο Ερντογάν με «θρησκευτικά τάγματα» στα Κατεχόμενα;

Η Τουρκάλα δημοσιογράφος της ιστοσελίδας Bugün Kıbrıs, Αϊσιεμντέν Ακίν, έβγαλε φωτογραφίες και δημοσίευσε άρθρο περί ύπαρξης «εστιών θρησκευτικών ταγμάτων», στις οποίες συγκεντρώνονται άτομα κάτω των 18 χρόνων από αγνώστους και τους γίνεται εκπαίδευση αγνώστου περιεχομένου, ανέφερε η ΣΗΜΕΡΙΝΗ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Άγκυρα ετοιμάζει μεθοδικά εδώ και μεγάλο διάστημα θρησκευτικά τάγματα με Μουτζαχεντίν Τούρκους, για να προωθήσει τα “ σκοτεινά” σχέδια της στην νήσο.

Το τουρκικό σχέδιο για ισλαμοποίηση των Κατεχομένων εντάσσονται πάει πακέτο με την τουρκοποίηση η οποία έχει ξεκινήσει ως γνωστόν από το καλοκαίρι του 1974.

Τα διάφορα θρησκευτικά τάγματα έχουν εδραιωθεί στα  πανεπιστήμια της Κύπρου, ενώ το σχέδιο της Άγκυρας είναι  μετά τη «στρατιωτική άλωση του νησιού το 1974, τώρα θα υλοποιείται  και μια πνευματική άλωση, έναντι των Τουρκοκυπρίων που αντιστέκονται στα σχέδια του καθεστώτος Ερντογάν.
  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ