Κυπριακό
Ενημερώθηκε στις:

Η Τουρκία με σκαλοπάτι την "Ένωση Τουρκικών κρατών" επιχειρεί Διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους-Η επίδραση σε Ελληνοτουρκικά & Κυπριακό

Ο Ερντογάν ακόμη και μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την χώρα του, άρρωστος και εν μέσω προεκλογικής περιόδου, δεν παύει να προχωράει στην υλοποίηση των επθετικών του στόχων σε βάρος του Ελληνισμού, στοχοποιώντας την Κύπρο, όπου επιχειρεί δια της πλαγίας οδού και χρησιμοποιώντας τον "Οργανισμό Τουρκικών κρατών", να επιτύχει την Διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Η αποδοχή του ψευδοκράτους ως παρατηρητή από τον "Οργανισμό Τουρκικών κρατών" ελέω Τουρκίας

"Η Tουρκία χαιρετίζει την αποδοχή της Βόρειας Κύπρου στην TURKPA ως παρατηρητή", είναι ο τίτλος άρθρου του κρατικού τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu το οποίο αναφέρει σχετικά: 

«Συγχαίρουμε τα κράτη μέλη της TURKPA για αυτή την ιστορική απόφαση που θα συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων των Τουρκοκυπρίων», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών

Η Τουρκία χαιρέτισε το Σάββατο την ένταξη της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση των Τουρκικών Κρατών (TURKPA) ως παρατηρητής.

«Συγχαίρουμε τα κράτη μέλη της TURKPA για αυτή την ιστορική απόφαση που θα συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων των Τουρκοκυπρίων, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού κόσμου, με τα τουρκικά κράτη.

«Ελπίζουμε ότι η απόφαση θα είναι επωφελής για την ΤΔΒΚ και τον τουρκικό κόσμο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνέλευση της ΤΔΒΚ έγινε δεκτή ως μέλος παρατηρητής της TURKPA στη 12η σύνοδο ολομέλειάς της που φιλοξενήθηκε από το τουρκικό κοινοβούλιο την Παρασκευή.

Η ΤΔΒΚ απέκτησε επίσης καθεστώς παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών (OTS) πέρυσι."

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε:  "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η Συνέλευση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου έγινε δεκτή ως μέλος παρατηρητής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των Τουρκικών Κρατών (TURKPA) στη 12η Σύνοδο Ολομέλειάς της που φιλοξενήθηκε από τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας".

Επίδραση σε Ελληνοτουρκικά και Κυπριακό

Υπενθυμίζουμε ότι στις 11 Νοεμβρίου 2022 στη Σύνοδο Κορυφής των Προέδρων των Τουρκικών Κρατών στο Ουζμπεκιστάν, μετά από επίμονες προσπάθειες του Ερντογάν, συμμετείχε το ψευδοκράτος των κατεχομένων της Κύπρου, ως παρατηρητής χώρας στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

Η παραπάνω ενέργεια αποτέλεσε μέρος των κινήσεων του καθεστώτος Ερντογάν για τη Διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους, προκειμένου να επιβληθεί η λύση των 2 κρατών στην Κύπρο και μέσω του ψευδοκράτους η Άγκυρα να βάλει χέρι στα πλούσια κοιτάσματα  φυσικού αερίου, της Κυπριακής ΑΟΖ.

Τέλος  η Τουρκία έχει πετύχει  ο "Οργανισμός Τουρκικών κρατών", να υιοθετήσει τις θέσεις της σε ΝΑ Μεσόγειο-Αιγαίο, καθώς και για δήθεν καταπίεση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, την οποία βαφτίζει τουρκική, ενώ έχει εγείρει και ανύπαρκτο θέμα ύπαρξης υποτιθέμενης  μειονότητας σε Ρόδο και Κώ.

Αυτό που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι ότι η Τουρκία σε στρατιωτικό επίπεδο αποκτά  μεγάλο στρατηγικό βάθος, ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η στρατιωτική βοήθεια που η Άγκυρα θα λάβει σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής με την Αθήνα από τις χώρες του "Οργανισμού τουρκικών χωρών", με προεξέχουσα χώρα το Αζερμπαϊτζάν με το οποίο έχει συμπράξει την "Διακήρυξη της Σούσα", στην οποία υπάρχει η εν λόγω πρόβλεψη.

Επίσης η τουρκική πολεμική βιομηχανία έχει βρει αρκετές χώρες, τα μέλη του Οργανισμού, ως εν δυνάμει αγοραστές των προϊόντων της.

Το γεγονός τέλος της φτώχειας που μαστίζει αυτές τις χώρες, σε συνδυασμό με τα πλοκάμια που έχει απλώσει σε αυτές η τουρκική μισθοφορική οργάνωση SADAT, δίνει τη δυνατότητα στρατολόγησης μαχητών από την Τουρκία ως μισθοφόρων της μέσα από ένα τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό, πράγμα που οφείλουμε να επισημάνουμε, αφού η συνταγή χρήσης μισθοφόρων σε πολεμικές επιχειρήσεις από την Τουρκία είναι γνωστή και δοκιμασμένη.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ