Κυπριακό

Ό,τι απέτρεψαν οι Έλληνες κομάντος του Παπαμελετίου το 1974 στο αεροδρόμιο Λευκωσίας επιδιώκουν ξανά οι Τούρκοι σήμερα (Βίντεο)

Σύμφωνα με πολύ καλό ρεπορτάζ του κυπριακού καναλιού Sigmalive.com αποκαλύπτονται χάρτες των Τούρκων, που αφορούν το νέο δήθεν αναπτυξιακό τους σχέδιο, με το οποίο επιχειρούν με ήπια μέσα να υφαρπάξουν το μισό αεροδρόμιο Λευκωσίας και ολόκληγρη την αποκαλούμενη νεκρή ζώνη.

Για το αεροδρόμιο της Λευκωσίας υπενθυμίζουμε ότι η μονάδα Ελλήνων πρασινοσκούφηδων η οποία είχε μεταβεί στο νησί με αεροσκάφη Noratlas, είχε πολεμήσει λησαλέα κρατώντας το αεροδρόμιο στην κατοχή του ΟΗΕ.

Ο διοικητής της μονάδος αυτής ήταν ο Ταγματάρχης τότε Παπαμελλετίου, ο οποίος με προσωπική δράση παρέδωσε το αεροδρόμιο σις δυνάμεις του ΟΗΕ, αφού έιχε αποκρούσει δύο φορές τους Τούρκους και είχε πάρει εχέγγυα για αυτήν την κίνηση.

Σήμερα τόσα χρόνια μετά το 1974, οι Τούρκοι επιχειρούν μέσω ενός υποτιθέμενου αναπτυξιακού σχεδίου να καταλάβουν μαχητί, το μισό αεροδρόμιο που δεν κάτεχουν φυσικά, με στόχο να επακταθούν  αργότερα, ενώ ετοιμάζονται να οικοιοποιηθούν 32 χλμ νεκρής ζώνης που είναι κυπριακό έδαφος, στο οποίο κινείται μόνο ο ΟΗΕ.

Το έτερο σχέδι του αφορά την υφαρπαγή της αποκαλούμενη Νεκρής Ζώνης, που παραχώρησε η τότε κυπριακή δημοκρατία στον ΟΗΕ για την αποστολή ειρηνευτικών δυνάμων. 

Υπενθυμίζουμε επίσης τα πολλαπλά  περιστατικά με Κύπριους Γεωργούς και τις τουρκικές δυνάμεις που εισβάλλουν κατά το δοκούν στην Νεκρή ζώνη, ως το πρόβλημα που θέλει να επιλύσει η τουρκοκυπριακή πλευρά μετά από εντολή της Άγκυρας.

Το σύνολο της «νεκρής ζώνης» ευρίσκεται υπό την επίβλεψη των ειρηνευτικών δυνάμεων, βάσει συμφωνίας του ΟΗΕ και του ψηφίσματος 186 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Όλες οι αγροτικές εργασίες από Ελληνοκυπρίους, οι οποίοι έχουν ειδική άδεια, ελέγχονται από την ειρηνευτική δύναμη και όχι από τους Τούρκους και υλοποιούνται κατά μήκος της «νεκρής ζώνης» σε διάφορες περιοχές (Δερύνεια, Τρούλλους), στις οποίες όμως έχουμε συνεχή περιστατικά και προκλήσεις.

Η ουσία όμως είναι ότι ενώ Ελληνοκύπριοι αγρότες καλλιεργούν τη γη τους είτε πολύ κοντά στη γραμμή κατάπαυσης, μόνο αυτοί καλούνται πάντα σε απόσυρση από την ΟΥΝΦΥΚΙΠ, εκτελώντας εντολές των Τούρκων που απαιτούν οτιδήποτε επικαλούμενοι προκειμένου να διώξουν τους Κύπριους γεωργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει αριθμός περιστατικών όπου ο τουρκικός στρατός και η ειρηνευτική δύναμη εμφανίζονται ταυτόχρονα απαιτώντας απόσυρση των Ελληνοκυπρίων αγροτών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν με τα όπλα τους εξαναγκάζοντας τους Ελληνοκυπρίους να αποχωρήσουν.

Η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο ιδρύθηκε το 1964 για να αποτρέψει έναν πόλεμο μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων. Η παρουσία της δύναμης στο νησί αμφισβητήθηκε από την τουρκική πλευρά λόγω των ύποπτων και “βρώμικων” σχεδίων της Άγκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άγκυρα έχει πολύχρονο σχέδιο που περιλαμβάνει ακόμα και «επιθετική πολεμική ενέργεια» στην νεκρή ζώνη, σε περίπτωση απόσυρσης της UNFICYP, λόγω οικονομικής δυσπραγίας του ΟΗΕ αλλά και λόγω νέων παγκόσμιων ‘‘παιγνίων‘‘.

Το κύριο σχέδιο της Άγκυρας όμως σαφώς το σύνολο της νεκρής ζώνης για αυτό επιδιώκει την πλήρη απόσυρση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ,ενώ η διχοτόμηση είναι το επιδιωκόμενο τελικό σχέδιο των Τούρκων, το οποίο ο ελληνισμός οφείλει να ακυρώσει στην πράξη με κάθε μέσο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ