Κυπριακό

Προκλητική συνάντηση Τατάρ με Αζέρο Πρόεδρο -Αντίδραση Αρμενίων & η σιωπή ΥΠΕΞ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ πραγματοποίησε χθες στο Ικόνιο ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Ταταρ. Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του ψευδοκράτους  ο Τατάρ συναντήθηκε με τον Αζέρο Πρόεδρο στο περιθώριο της Τελετής Έναρξης της 6ης Ισλαμικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα sigmalive.com. 

«Ο Τατάρ είχε συνάντηση με τον Αλίεφ, ο οποία διήρκησε  περίπου  40 λεπτά. Κατά την συνάντηση ενημέρωσε τον Αλίεφ για την Κύπρο και είπε ότι ακολουθούν μια πολιτική σε αρμονία με την Τουρκία», αναφέρει ανακοίνωση. 

Αν και δεν υπήρχαν διακριτικά με σημαίες στην συνάντηση,  στα τουρκικά μέσα κοινωνικής παρουσιάζεται ως συνάντηση των «δυο προέδρων» του Αζερμπαϊτζάν και την «ΤΔΒΚ» σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους. Το παρών του στη συνάντηση έδωσε μάλιστα και ο Ερντογάν.

Σε φωτογραφίες που ανέβηκαν στο διαδίκτυο φαίνεται ο Τατάρ να κάθεται στο ίδιο τραπέζι μεταξύ άλλων με τον Ενρτογάν, τον Αλίεφ, τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό Muhammed Shtiyye, τον Aλβανό Πρωθυπουργό Εdi Rama και τoν Yπουργό Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας.

 

Aξιοσημείωτο το γεγονός ότι την συνάντηση καταδίκασε σε ανακοίνωση η Αρμενική Εθνική Επιτροπή σε ανακοίνωσή της στο twitter την ώρα που το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών τηρεί σιγήν ιχθύος

«Το ANCA καταδικάζει τον Πρόεδρο του Aζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφπου εξομαλύνει την εισβολή της Τουρκίας το 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή του βόρειου τρίτου της Κύπρου , συναντώντας τον επικεφαλής της παράνομης στρατιωτικής δύναμης κατοχής της Άγκυρας Ερσίν Τατάρ».

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ