Κυπριακό

Σύνοδος Κορυφής: Ο Μητσοτάκης θα ρίξει στο "τραπέζι" το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας

Σε στοχευμένη παρέμβαση στη Σύνοδο Κορυφής όσον αφορά την Τουρκία θα προχωρήσει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός με αφορμή το μεταναστευτικό.


Η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη θα αναδεικνύει την τουρκική παραβατικότητα και προκλητικότητα τόσο στη μη τήρηση τις ευρωτουρκικής συμφωνίας για το μεταναστευτικό, καθώς η Άγκυρα δεν δέχεται τις επαναπροωθήσεις, δεν κάνει ό,τι απαιτείται στα παράλια της για να αντιμετωπίσει τα κυκλώματα διακινητών, κυρίως όμως θα αναδείξει την παραβατικότητα και την προκλητικότητά της στις νόμιμα ανακηρυγμένες ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας. Δεν είναι τυχαία και η αναφορά του πρωθυπουργού το μεσημέρι ότι η Μεσόγειος είναι απαραίτητη και για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Η ελληνική πλευρά θα αναδείξει αυτά τα ζητήματα, αλλά και την αδιαφορία της Τουρκίας για τα ψηφίσματα του ΟΗΕ όσον άφορα το Κυπριακό ειδικά με την έμμονη της τελευταία για την ύπαρξη δυο κρατών στη Μεγαλόνησο.  

Σύνοδος Κορυφής για ενεργειακή κρίση: Το κύμα ακρίβειας στο τραπέζι των «27» 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξάλλου, στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής βρίσκεται την Πέμπτη η εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια με την Ευρώπη να αναζητά αφενός λύσεις ώστε να στηρίξουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αφετέρου εναλλακτικές για να περιορίσουν τη ζημιά τώρα, αλλά και στο μέλλον. Από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός προανήγγειλε και νέες παρεμβάσεις πέρα από όσες έχουν ήδη ανακοινωθεί για όσο καιρό όπως είπε διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

Η ενεργειακή κρίση κοστίζει πολύ στην οικονομία, στις επιχειρήσεις, και στα νοικοκυριά, με τον  πρωθυπουργό στην παρέμβασή του να δηλώνει πως «πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη μεταφερθεί η κρίση στα νοικοκυριά».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...
Οπλικά συστήματα 0

Φορητές κυψέλες καυσίμου στις Ελληνικές ΕΔ! Τι είναι και γιατί αποτελούν σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος στο πεδίο της μάχης;

Οι ΕΔ μας κινούνται στη σωστή κατεύθυνση με την απόκτηση φορητών κυψελών καυσίμου, αφού αυτές έχουν πληθώρα αξιόπιστων...