Κυπριακό

Η ''μαριονέτα'' της Τουρκίας Τατάρ ''ξαναχτυπά'' για το κυπριακό διαβατήριο: «Είναι ρατσισμός που μου το αφαίρεσαν»

Την οργή του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, προκάλεσε η απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να του αφαιρέσει το διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας, λόγω των προκλητικών ενεργειών του στο θέμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων. Ανάλογες αποφάσεις λήφθησαν και για άλλους Τ/κ αξιωματούχους, που: «με τις πράξεις ή και τις ενέργειες τους υπονομεύουν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας», σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο Τατάρ, που ουσιαστικά λειτουργεί ως … «μαριονέτα» της Τουρκίας και του Ερντογάν στα κατεχόμενα, κατηγόρησε την κυπριακή κυβέρνηση για… ρατσισμό και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Καταδικάζω την ελληνική διοίκηση που πήρε αυτή την απόφαση. Αυτό είναι αναχρονισμός, είναι ρατσισμός, είναι λάθος όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν έχει νομική βάση. Είναι απαράδεκτο να γίνεται μια τέτοια διάκριση μεταξύ πολιτών» δήλωσε, προσθέτοντας: «Aυτό δεν είναι ατομικό ζήτημα. Προσωπικά, δεν χρησιμοποιώ αυτό το διαβατήριο για χρόνια, η απόφαση δεν με δεσμεύει. Ωστόσο, αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά τους ανθρώπους και την κοινωνία μας. Εάν οι άνθρωποι μας έχουν λάβει ποτέ αυτά τα διαβατήρια, οφείλεται στις συνθήκες που βρίσκονται».

Πέραν τούτου, ο Τατάρ είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια κοινή δημοκρατία δύο λαών και ότι το διαβατήριο αφαιρέθηκε από το δικαίωμα που απορρέει από τη συμφωνία. Ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε επίσης ότι: «κατά κάποιον τρόπο το αντίπαλο μέρος κατέλαβε την Κυπριακή Δημοκρατία και σήμερα αντιμετωπίζεται ως Ελληνική Δημοκρατία». Πρόσθεσε ότι η ανάκληση των διαβατηρίων είναι μια συμπεριφορά που δεν μπορεί να εγκριθεί οπουδήποτε στον κόσμο.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...