Κυπριακό

Θρασύτατες δηλώσεις Τατάρ: "Είμαστε Τούρκοι, γιοί Τούρκων , δεν θα καταντήσουμε μειονότητα των Ελλήνων στην Κύπρο"

Ο Πρόεδρος του ψευδοκράτους, Έρσιν Τατάρ εξέδωσε μήνυμα με αφορμή την «Ημέρα Κοινωνικής Αντίστασης 1 Αυγούστου»

«Η Ανατολία είναι η καταγωγή, το αίμα και οι ρίζες μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε περήφανοι που είμαστε γιοί ενός Τούρκου», δήλωσε ο Τατάρ, προσθέτοντας ότι κανείς δεν πρέπει να περιμένει ότι θα επιστρέψουν τα πράγματα στην Κύπρο όπως ήταν πριν από το 1974, προσθέτοντας:

«Δεν θα είμαστε μειονότητα Ελλήνων. Ούτε 450 χρόνια, ούτε χιλιάδες χρόνια να περάσουν, οι Τουρκοκύπριοι θα ζούν για πάντα σε αυτά τα εδάφη, οι σημαίες μας δεν θα κατέβουν και η κλήση στην προσευχή δεν θα φιμωθεί», είπε.

Το μήνυμα του Προέδρου του ψευδοκράτους ,Τατάρ έχει ως εξής:

"Γιορτάζουμε την 1η Αυγούστου Ημέρα Κοινωνικής Αντίστασης, που είναι η 450η επέτειος της κατάκτησης της Κύπρου από τους Τούρκους, η 63η επέτειος της Τουρκικής Οργάνωσης Αντίστασης και η 45η επέτειος της Διοίκησης των Σωμάτων Ασφαλείας, με μεγάλο ενθουσιασμό και δύναμη που αντλούμε από την ιστορία και τον αγώνα μας. Ενώ η 1η Αυγούστου έχει μια πολύ σημαντική θέση στον συνεχιζόμενο αγώνα μας σε αυτά τα εδάφη που γνωρίζουμε ως πατρίδα μας, είναι επίσης η βάση του μαχητικού μας πνεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είμαστε περήφανοι που είμαστε ΤΟΥΡΚΟΙ ΥΙΟΙ ΤΟΥΡΚΩΝ"!

Ενώ η Κύπρος κατακτήθηκε από τους Τούρκους την 1η Αυγούστου 1571, με 80.000 μάρτυρες, δόθηκε δικαιοσύνη και ειρήνη σε όσους ζούσαν υπό την κυριαρχία της Βενετίας και οι πρόγονοί μας μεταφέρθηκαν από την Ανατολία και εγκαταστάθηκαν σε αυτά τα εδάφη. Η Ανατολία είναι ο τόπος όπου είναι η καταγωγή, το αίμα και οι ρίζες μας. Για το λόγο αυτό, είμαστε περήφανοι που είμαστε  γιοί Τούρκων.

Ενώ κυριαρχούσε η δικαιοσύνη, η ειρήνη και η εμπιστοσύνη στην Κύπρο, η οποία παρέμεινε υπό τουρκική κυριαρχία για 307 χρόνια, ενώ ο λαός μας εκτέθηκε στον κίνδυνο της ένωσης με την Ελλάδα με διάφορες πιέσεις και απειλές, με τη Βρετανική Αποικιακή Διοίκηση που ξεκίνησε το 1878,  παρόλα αυτά συνέχισαν τον αγώνα τους μεγάλη πίστη και αποφασιστικότητα, που δεν έχασε ποτέ την ελπίδα του έχοντας στραμμένα τα μάτια στην Ανατολία.

Μετά από αυτόν τον αγώνα, σήμερα φτάσαμε στην 450η επέτειο από την κατάκτηση της Κύπρου από τους προγόνους μας. Το τίμημα για αυτό ήταν αίμα για τη ζωή. Σήμερα, δηλώνω για άλλη μια φορά ότι, όχι 450 χρόνια, αλλά χιλιάδες χρόνια να  περάσουν, ο Τουρκοκύπριος λαός θα ζεί σε αυτά τα εδάφη για πάντα, οι σημαίες μας δεν θα κατέβουν και  η κλήση στην προσευχή δεν θα αποσιωπηθεί.

Ο τουρκοκυπριακός λαός δεν έφτασε εύκολα σε αυτές τις μέρες. Το κόστος αυτού ήταν πολύ βαρύ. Υπάρχει αίμα και ζωή στα θεμέλια της χώρας μας, της ''ΤΔΒΚ''. Για το λόγο αυτό, κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να επιστρέψουμε στο καθεστώς πριν από το 1974, να εγκαταλείψουμε το κράτος και την κυριαρχία μας υπό την απάτη της ομοσπονδίας και να γίνουμε η μειονότητα των Ελληνοκυπρίων. Ο τουρκοκυπριακός λαός δεν είναι «φιλοξενούμενος ή μειοψηφία» σε αυτά τα εδάφη, όπως υποστηρίζει η ελληνοκυπριακή πλευρά, έχει τουλάχιστον τόσα δικαιώματα όσα είχε από το 1571. Αυτό πρέπει να το γνωρίζει όλος ο κόσμος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η 45η επέτειος της Διοίκησης των Σωμάτων Ασφαλείας (GKK), η 63η επέτειος της Τουρκικής Οργάνωσης Αντίστασης (TMT) και η 450η επέτειος της κατάκτησης της Κύπρου,η 1η Αυγούστου γιορτάστηκαν με τελετές στην πρωτεύουσα Λευκωσία.

Στην πρώτη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο του Ατατούρκ, παρευρέθηκαν ο διοικητής των δυνάμεων ασφαλείας, Υποστράτηγος  Ζορλού Τοπαλόγλου, ο αναπληρωτής του κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) Zorlu Töre, ο πρόεδρος της Ένωσης TMT, Yılmaz Bora, εκπρόσωποι ενώσεων και διαφόρων οργανώσεων και άλλοι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Η τελετή, η οποία ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο, συνεχίστηκε με ενός λεπτού  σιωπής και υψώνοντας τις σημαίες με τη συνοδεία του Εθνικού ύμνου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε αφού ο Υποστράτηγος Τοπαλόγλου υπέγραψε το αναμνηστικό βιβλίο και ο Λοχαγός Πεζικού Ahmet Dağhan kolnkol πραγματοποίησε  ομιλία.

Από τα παραπάνω συνάγεται για μια ακόμη φορά ότι Τουρκία και Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να αποδεχθούν τη λύση ενός Ομόσπονδου κράτους στο πλαίσιο μιας διζωνικής-δικοινοτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνάδει με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το κεκτημένο της ΕΕ.

Ερντογάν και Τατάρ θέλουν την δημιουργία 2 ανεξάρτητων κρατών στην Κύπρο. Τίποτε άλλο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ