Κυπριακό

Μπορέλ: «Ανησυχούμε για τις εξελίξεις στα Βαρώσια- Η Τουρκία να απέχει από προκλητικές ενέργειες»

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, εξέφρασε την ανησυχία της ΕΕ για τις εξελίξεις στα Βαρώσια.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών απέρριψαν τη λύση δύο κρατών επισημαίνοντας ότι η ΕΕ «είναι ενωμένη» και καλώντας την Τουρκία «να απέχει από προκλητικές ενέργειες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ας ελπίσουμε ότι τις προσεχείς ημέρες δε θα έχουμε λόγο για σύγκληση έκτακτου συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων» σημείωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Ισχυρά μηνύματα θα δώσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στις 20 Ιουλίου από τα κατεχόμενα, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Μέχρι στιγμής, είπε, 344 Ελληνοκύπριοι έχουν υποβάλει αίτηση στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας», ζητώντας επιστροφή της περιουσίας τους στα Βαρώσια.

Σε συνέντευξή του στο NTV, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι «αν δεν είναι κυρίαρχος, θα παραδώσει όλη την εξουσία στο κέντρο και στις Βρυξέλλες... Όταν λένε να αποσυρθεί η Τουρκία από εδώ, η οποία δεν είναι είναι μέλος της ΕΕ, εμφανίζεται μια θέση σαν η Τουρκία να φυλακίζεται στην Ανατολία».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ