Τατάρ Μητσοτάκης
Κυπριακό

"Μαγειρέματα" Μητσοτάκη – Τατάρ σε… κουζίνα ξενοδοχείου!

Σε κουζίνα ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες «διασταυρώθηκαν» ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Την ώρα του προγεύματος

Η συνάντηση έγινε την ώρα του προγεύματος, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Οπως αναφέρουν, ο κ. Τατάρ επανέλαβε τη θέση του περί λύσης δύο κρατών στον Έλληνα Πρωθυπουργό και του υπενθύμισε «τα άδικα εμπάργκο κατά των Τουρκοκυπρίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως μόνο μια ομοσπονδιακή λύση μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Τι του είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής, στη «διασταύρωσή του», όπως τη χαρακτήρισε, με τον κ. Τατάρ.

«Δεν συναντήθηκα με τον Τατάρ, διασταυρωθήκαμε για δύο λεπτά και του είπα πως η λύση των δύο κρατών δεν θα μας πάει πουθενά. Οταν ο κ. Τατάρ μιλάει για δύο κράτη, κανείς στην Ευρώπη δεν τον ακούει, σταματάει η συζήτηση. Ας βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Το πλαίσιο των σχέσεων μας με την Τουρκία μετά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ξεκάθαρο» είπε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Γιατί η αγορά Rafale από Ελλάδα-Αίγυπτο-ΗΑΕ μαζί με την μετεγκατάσταση 36 μαχητικών του Κατάρ στην Τουρκία, φέρνουν πιό κοντά την σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας;

Η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ την διατήρηση της συμμαχίας της με ΗΑΕ-Αίγυπτο και ιδιαίτερα με το Ισραήλ,...