Κυπριακό
Ενημερώθηκε στις:

Αμερικανός ειδικός σε Μπάιντεν: ''Να στείλουμε Patriot στην Κύπρο''

Ο γνωστός Αμερικανός ειδικός Michael Rubin μας προειδοποιεί ουσιαστικά για ραγδαίες εξελίξεις στα σχέδια της Τουρκίας στα Κατεχόμενα και άλλες περιοχές, τα οποία έχουν ένα όριο για την δύση που ετοιμάζει σαφώς την δική της αντίδραση σε όλα αυτά. 

“Τα καλά λόγια δεν θα φέρουν ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο. H μόνη στρατηγική που θα λειτουργήσει στην περιοχή είναι αυτή που θα δείξει στον Ερντογάν, ότι η Τουρκία έχει πολύ περισσότερα να χάσει από την κατάργηση του σημερινού status quo από ό, τι πρέπει να κερδίσει”, δηλώνει ο Michael Rubin στο National Interest.

https://www.youtube.com/watch?v=BwhX8_QX9HU

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας πρόσφατα, αφού προσπάθησε να εξηγήσει τις τουρκικές στρατιωτικές παρεμβάσεις στην Κύπρο, την ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο και το Ιράκ, καθώς και την υποστήριξή του προς τη Χαμάς, έδειξε ότι επιδιώκει νεο-Οθωμανικά μεγαλεία και αυτό δεν θα του επιτραπεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Τουρκία δεν είναι 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα για εμάς. Η Τουρκία είναι παντού για εμάς , είπε ο Ερντογάν.

Ενώ ο Ερντογάν υπαινίχθηκε στην ομιλία του ότι θα ανακοινώσει ένα μεγάλο εύρημα φυσικού αερίου στα κυπριακά ύδατα, εκτιμάται ότι θα προβεί σε νέες μονομερείς κινήσεις στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Η διεθνής κοινότητα, εν τω μεταξύ, συνεχίζει να αναγνωρίζει το σύνολο των κυπριακών υδάτων ότι ανήκουν στην νόμιμη ελληνοκυπριακή κυβέρνηση.

Ενώ ο Τούρκος πρόεδρος είναι επιρρεπής σε υπερφίαλες δηλώσεις, οι τρέχουσες κινήσεις του στην Κύπρο είναι διαφορετικές.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2019, ο Ismail Demir, επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα δημιουργήσει την πρώτη βάση μη επανδρωνόμενων εναερίων οχημάτων στο αεροδρόμιο του Λευκόνικου.

Η Τουρκία συνεχίζει να μετατρέπει το αεροδρόμιο αυτό σε βάση drone. Όπως εξήγησε ο Ερντογάν, «τώρα υπάρχουν δύο αεροδρόμια στην Κύπρο, το ένα είναι το Ercan και το άλλο με  νέο όνομα [Geçitkale], θα γίνει βάση των μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων μας».

https://www.youtube.com/watch?v=w9lkkm2_AbY

“Αρχικά, η Τουρκία χρησιμοποίησε τα Κατεχόμενα για αποστολές βάση drone για τη διεξαγωγή επιτήρησης στα σεισμικά σκάφη εξερεύνησης στα κυπριακά ύδατα.

Πρόσφατα, καθώς έχει αναβαθμίσει το Λευκόνικο, έχει μετακινήσει πολλά drone Bayraktar-TB2 σε αυτό.
Ο Ερντογάν, που εδώ και καιρό στοχεύει εναντίον του Ισραήλ και της Αιγύπτου, επιδίωξε να “εισχωρήσει” στον Λίβανο και τη Γάζα, με την νέα του βάση drone στην κατεχόμενη Κύπρο, θα επεκτείνει τις βλέψεις του.

Η Τουρκία διεκδικεί ελληνικά νησιά και παραβιάζει τα ύδατα όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, καθώς και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης του Ισραήλ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ισραήλ και ο μετριοπαθείς αραβικός συνασπισμός πρέπει να περιμένουν σύντομα την τουρκική επιθετικότητα και νέες παραβιάσεις”, δηλώνει Αμερικανός ειδικός.

“Πριν από περισσότερα από οκτώ χρόνια, προειδοποίησα ότι, η Τουρκία επιδιώκει να ξεκινήσει τη δική της βιομηχανία εξαγωγής όπλων την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Ομπάμα αποφάσισε να πουλήσει προηγμένα αμερικανικά αεροσκάφη στην Τουρκία.

Πολλά τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη όπως το Bayraktar-TB2, περιλαμβάνουν είτε τεχνολογία αντίστροφης μηχανικής από αμερικανικά drone, είτε εισαγόμενα αμερικανικά εξαρτήματα.

Το Κογκρέσο πρέπει να ενεργήσει για να αποτρέψει την περαιτέρω πώληση ή μεταφορά οποιουδήποτε αμερικανικού συστήματος ή εξαρτημάτων στην Τουρκία. Ο αντίκτυπος των ενεργειών των τουρκικών UAV είναι τόσο επικίνδυνος για το ΝΑΤΟ όσο και η χρήση των ρωσικών S-400.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δημιουργία από την Τουρκία μιας βάσης drone στην κατεχόμενη κυπριακή επικράτεια απειλεί ολόκληρη την περιοχή.

Η Κύπρος δεν έχει αεροπορική δύναμη και έτσι παραμένει  ευάλωτη, σε μια εποχή που ο Ερντογάν φαίνεται να προτίθεται να υφαρπάξει τους κυπριακούς φυσικούς πόρους.

Ο Τ. Μπάιντεν, ο Μπλίκεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Ώστιν, θα πρέπει να μεταφέρουν αμέσως στην Κύπρο πυραύλους Patriot για να υπερασπιστούν την επικράτειά της και θα πρέπει επίσης να παρέχουν στην Κύπρο τεχνολογία εξουδετέρωσης των τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων. Με απλά λόγια, η Κύπρος αξίζει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της”, καταλήγει Αμερικανός ειδικός.

Η Τουρκία απειλεί ξεκάθαρα ολόκληρη την Α.Μεσόγειο και όλες τις χώρες της περιοχής, ασκώντας την γνωστή νεο-Οθωμανική πολιτική της, για αυτό και εκτιμάται ότι ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθούν όλοι, εντός Μεσογείου και εκτός το ταχύτερο δυνατό.  

https://www.youtube.com/watch?v=PveCDexGxdM

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ