Κυπριακό

Επικίνδυνα παιχνίδια του Λονδίνου – Το “μέλλον της Κύπρου” σε σεμινάριο στην Βρετανία παρουσία Τουρκοκυπριακών συλλόγων

Επικίνδυνα και ύποπτα παιχνίδια συνεχίζουν να  παίζουν οι Βρετανοί με την Κύπρο, ειδικά μετά την έξοδο τους από την ΕΕ, κινούμενοι και πάλι στην λογική της περιόδου πριν από την τουρκική εισβολή το 1974.

Έτσι ειδικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο  θα έχει ως θέμα το “μέλλον της Κύπρου”, και  θα πραγματοποιηθεί από το Βρετανικό Συμβούλιο Τουρκοκυπριακών Συλλόγων (CTCA) και τη Βρετανική Τουρκοκυπριακή Ένωση (BTCA), την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με το London School of Economics, το τουρκικό Think Tank Circle Foundation, παρουσία του πρώην υπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Brooks Newmark, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Στο σεμινάριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν πολιτικοί, δικηγόροι και ακαδημαϊκοί, και διάφοροι ομιλητές, όπως ο Σερ Iain Duncan Smith, ηγέτης της Δημοκρατικής Ένωσης μαζί με τον Σερ Jeffrey Donaldson του ιδίου κόμματος.

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στις “προσεχείς συναντήσεις για την Κύπρο, θα εξεταστούν δυνατότητες λύσης του κυπριακού, και θα συζητηθεί η συνάντηση 5 + 1 στην Ν.Υόρκη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Το συνέδριο θα ασχοληθεί με το τι μπορεί να συμβεί στις διαπραγματεύσεις των Ηνωμένων Εθνών για το κυπριακό και πέρα ​​από αυτό, παρουσιάζοντας τις θέσεις των Τουρκοκυπρίων, χωρίς να υπάρχει αντίλογος βέβαια από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης έχουν ως εξής: “Σεμινάριο στο Διαδίκτυο: Ποιο είναι το μέλλον της Κύπρου; Λύση δυο κρατών η ομοσπονδιακό σύστημα; Είναι δυνατή η αναγνώριση της ΤΔΒΚ;

Όλα δείχνουν ότι το Λονδίνο έχει ενεργοποιηθεί στο παρασκήνιο σχετικά με την Κύπρο, στην οποία έχει μεγάλα συμφέροντα λόγω των δύο στρατιωτικών βάσεων, σε μια προσπάθεια να καθοδηγήσει τις εξελίξεις, για την επίτευξη των βρετανικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο μας, οι Βρετανοί μαέστροι του δόγματος “διαίρει και βασίλευε” παρουσίασαν ένα δικό του σχέδιο για το Κυπριακό,χρησιμοποιώντας την ορολογία των «κοινοτικών κυρίαρχων κρατών» υλοποιώντας σαφώς τα χατίρια του Ερντογάν, ειδικά τώρα που οι δουλειές με την Τουρκία ευρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο, ειδικά στον αμυντικό τομέα.

Οι ίδιοι χρησιμοποιώντας τον όρο «κοινοτικό κράτος», υλοποιούν ένα δόγμα μιας ύποπτης και επικίνδυνης «εποικοδομητικής ασάφειας» που χρησιμοποιείται για να ξεπεραστούν τα εμπόδια αντίληψης που όλοι γνωρίζουμε.
Το σχέδιο αυτό όπως και το περιβόητο σχέδιο Ανάν, αναφέρουν ότι το κυπριακό ομοσπονδιακό κράτος θα είναι αρμόδιο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, οικονομίας, ασφάλειας και ιθαγένειας.

Τότε σε πιο πεδίο θα δρουν τα «κυρίαρχα κοινοτικά κράτη»;

Σε δημοτικές υποθέσεις και στην εκπαίδευση;

Το άρθρο 4, του βρετανικού σχεδίου αναφέρει ότι, τα «κυρίαρχα κοινοτικά κράτη θα μπορούσαν να διεξάγουν ξένες διπλωματικές σχέσεις, να γίνουν μέλη διεθνών οργανισμών και να υπογράφουν συμφωνίες, για αθλητικά, πολιτιστικά θέματα και οργανισμούς στο εξωτερικό».

Πως όμως θα μπορούσε να συμβεί αυτό και τι θα συμβεί αν τέτοια ζητήματα έρθουν σε αντίθεση με τις συμφωνίες που έχουν ήδη υπογραφεί ή με τις πολιτικές που θα έχει εκπονήσει η κυπριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση;

Ουσιαστικά οι Βρετανοί ενσπείρουν σε ένα σχέδιο την αρχή της διάλυσης,  που είχαν εισαγάγει και στην συνθήκη ανεξαρτησίας το 1960, ώστε αυτή να καταστεί ουσιαστικά άκυρη στην πράξη ανάμεσα στις δύο πλευρές και να οδηγηθούμε στην κυπριακή τραγωδία.

Όλα δείχνουν ότι ο δρόμος για την επίλυση του Κυπριακού θα είναι μακρύς δύσκολος με πάρα πολλές παγίδες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ