Κυπριακό

Προκλήσεις ξανά από Τατάρ: Επιμένει στη λύση των δύο κρατών

Ο Έρσιν Τατάρ λέει ότι οι κάτοικοι του νησιού πρέπει να έχουν ισότιμη κυριαρχία, επισημαίνοντας μια λύση δύο κρατών.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου την Παρασκευή είπε ότι η πόλη των Βαρωσίων, που ήταν κάποτε μια  κλειστή περιοχή, μπορεί τώρα να θεωρηθεί ως ανοιχτή περιοχή.

Ο Έρσιν Τατάρ, μιλώντας κατά την επίσκεψή του στην 57η επέτειο ίδρυσης της Bayrak Radio Television Corporation, δήλωσε ότι ο οργανισμός συνέβαλε στη θέληση των Τουρκοκυπρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολιάζοντας το Κυπριακό, ο Τατάρ είπε ότι το άνοιγμα της πόλης των Βαρωσίων είναι ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον της "χώρας", το οποίο θα αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση στις συνομιλίες της Κύπρου.

Ο πρόεδρος είπε ότι είναι ανοιχτός ο δημόσιος χώρος και η ακτή, σημειώνοντας ότι τα Βαρώσια θα μπορούσαν πλέον να θεωρηθούν ανοιχτή περιοχή.

Μια ομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό δεν είναι πάντα πολλά υποσχόμενη, τόνισε, προσθέτοντας ότι πρέπει να συζητηθεί τώρα η ίση κυριαρχία των κατοίκων του νησιού.

«Τα πράγματα έχουν αλλάξει», είπε ο Τατάρ, προσθέτοντας ότι τόσο η Κύπρος όσο και η Ανατολική Μεσόγειος δεν ήταν όπως ήταν και ότι πρέπει να υπάρχουν δύο κράτη στο νησί που  θα ζουν δίπλα-δίπλα στη βάση της ισότητας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Τατάρ, η ελληνοκυπριακή διοίκηση στο νησί δεν ενήργησε με βάση την  αρχή της καλής θέλησης στις σχέσεις της με τους Τουρκοκύπριους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Γιατί η αγορά Rafale από Ελλάδα-Αίγυπτο-ΗΑΕ μαζί με την μετεγκατάσταση 36 μαχητικών του Κατάρ στην Τουρκία, φέρνουν πιό κοντά την σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας;

Η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ την διατήρηση της συμμαχίας της με ΗΑΕ-Αίγυπτο και ιδιαίτερα με το Ισραήλ,...