Σακελλαροπούλου στην Κύπρο
Κυπριακό

Σακελλαροπούλου: "Διχασμένο νησί" η Κύπρος!

Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Κύπρο, από μόνη της είναι ένα τεράστιας σημασίας γεγονός και μάλιστα το ήταν και τριήμερη, το έκανε ακόμη πιο σπουδαίο.

Και δεν θα είχαμε πιθανόν τίποτα να σχολιάσουμε, αν δεν ερχόταν μια ανάρτηση της ΠτΔ στα social media που μας… έβγαλε το μάτι, όπως αναφέρει το infognomonpolitics.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Κάνοντας λοιπόν μια (εξαιρετικά μεστή και ποιητική κατά τα άλλασύνοψη της επίσκεψής της στην Κύπρο, η κ.Σακελλαροπούλου στην τελευταία παράγραφο της ανάρτησής της, τα χαλάει όλα:
.
«Βαδίζοντας στην κομμένη στα δύο Λευκωσία, την τελευταία διχασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης, σκέφτομαι ότι ο σεβασμός κάθε πλευράς για τις αξίες, τα πολιτιστικά σύμβολα και τα έργα τέχνης της άλλης μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα προς την οικοδόμηση ενός κοινού, ειρηνικού μέλλοντος. Και η Κύπρος, ένα νησί διχασμένο, όπου η μνήμη ακόμη πονά, όπου τα τραύματα είναι ακόμη ανεπούλωτα, αυτό το μέλλον το χρειάζεται».
.
Η Κύπρος δεν είναι ένα νησί διχασμένο. Είναι ένα νησί το οποίο κατά το 1/3 του τελεί υπό παράνομη τουρκική κατοχή, ως αποτέλεσμα στρατιωτικής εισβολής. Και γι’ αυτό είναι κομμένη στα δύο η Λευκωσία.
.
Με όλο το σεβασμό προς την κυρία ΠτΔ, άλλο ο διχασμός και άλλο η κατοχή, όπου τα τουρκικά στρατεύματα στα κατεχόμενα αυξάνονται συνεχώς και βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη και οι έποικοι που στέλνει ο Ερντογάν στο νησί έχουν σχεδόν «εξαφανίσει» τους Τουρκοκύπριους.
.
Πως λοιπόν γίνεται να οικοδομηθεί ένα «κοινό, ειρηνικό μέλλον»;

Εξήντα πέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Γιώργος Σεφέρης έγραφε ότι η Κύπρος «είναι ένας τόπος πλατύς, που...

Posted by Katerina Sakellaropoulou on Thursday, September 24, 2020

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ