Εθνική Φρουρά
Κυπριακό
Ενημερώθηκε στις:

Σκληρή ''μάχη'' μεταξύ των Αντιστρατήγων Ζερβάκη, Μπίκου και Νομικού για τη θέση του Α/ΓΕΕΦ

Σε λιγότερο από ένα μήνα ολοκληρώνεται η θητεία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη και ήδη βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, για το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί για τα επόμενα δύο συν ένα χρόνια.

Τα δύο υπουργεία άμυνας, φαίνεται να έχουν καταλήξει σε τρία ονόματα, πιθανών αντικαταστατών του Ηλία Λεοντάρη, που πληρούν τις προϋποθέσεις, χωρίς όμως να έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις. 

Όπως αναφέρει το kranosgr, πρόκειται για τους Αντιστράτηγους, Δημόκριτο Ζερβάκη (τ.Διοικητή 1ης Στρατιάς), Δημήτριο Μπίκο (τ. Διοικητή Γ'ΣΣ), ενώ στο ''παιχνίδι'' μπαίνει και ο πρόσφατα αποστρατευθείς ΓΕΠΣ, Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός.

Όλοι τους είναι απόφοιτοι της τάξεως ΣΣΕ '83, συμμαθητές του νυν Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του τ. Α/ΓΕΣ, Στρατηγού Γεώργιου Καμπά και διατηρούν πλούσιο βιογραφικό.

Εκτός της θέσεως του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, οι τρεις απόστρατοι Αντιστράτηγοι, ενδέχεται να επιστρέψουν στην ενεργό υπηρεσία και από θέσεις στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν, αφού στο παιχνίδι μπαίνουν με πολλές αξιώσεις και απόστρατοι αντιστράτηγοι ΣΣΕ, τάξεως '84, όπως ο Αντιστράτηγος ε.α Χρήστος Δρίβας, ενώ όπως ακούγεται θέσεις στις Βρυξέλλες, θα διεκδικήσουν και Αντιστράτηγοι που ενδεχομένως να αποστρατευτούν στις 3 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...