Κυπριακό

Πανικοβλημένοι οι Βαρωσιώτες: «Ξεζούμισαν τις ψυχές μας» (βίντεο)


Τα παιχνίδια που παίζουν και πάλι οι Τούρκοι με την Αμμόχωστο και τις χθεσινές δηλώσεις του λεγόμενου «πρωθυπουργού» των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ, ο οποίος υποστήριξε πως η κλειστή πόλη των Βαρωσίων, η οποία είναι πόλη φάντασμα, θα γίνει και πάλι Λας Βέγκας, καλέστηκε να σχολιάσει στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ το μέλος της κίνησης «Αμμόχωστος η πόλη μας», Παύλος Ιακώβου.

Ο κ. Ιακώβου ανέφερε: «Σήμερα είναι η Παγκόσμια μέρα των προσφύγων. Εμείς είμαστε πρόσφυγες στην ίδια μας την πατρίδα εδώ και 45 χρόνια. Έχουμε καταντήσει να είμαστε το μπαλάκι του κάθε πολιτικού και δεν μας αξίζει».

«Ξεζούμισαν τις ψυχές μας, ντόπιοι και ξένοι. Δυστυχώς τα νέα πηγαινοέρχονται καθημερινά για την Αμμόχωστο εδώ και 45 χρόνια. Χάσανε πολλές ευκαιρίες για να επιστρέψουμε στην πόλη μας. Πολλοί συμπολίτες μας έχουν φύγει για το ταξίδι χωρίς επιστροφή και είμαστε στις ορέξεις του κάθε πολιτικού», είπε ο κ. Ιακώβου.

Όσον αφορά τις δηλώσεις Οζερσάι, ο κ. Ιακώβου είπε πως ο κόσμος είναι πανικόβλητος.

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από κανέναν. Ούτε από την Κυβέρνησή μας ούτε από αξιωματούχους του κράτους για το τι μέλλει γενέσθαι».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ