Κυπριακό

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Οι Τούρκοι δεν είναι έτοιμοι για τη λύση του Κυπριακού

Η πορεία του Κυπριακού εξαρτάται από την Τουρκική πλευρά, η οποία φαίνεται ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη για λύση, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Είπε ότι η άλλη πλευρά θέλει να πάρει κι άλλα, αλλά αυτό, πρόσθεσε, δεν θα γίνει, διότι ούτε η ηγεσία ούτε ο λαός είναι διατεθειμένοι να δώσουν περισσότερα.

Ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε ότι θα σταθούμε στις αγωνιστικές επάλξεις για ένα κράτος, το οποίο- όπως λέει και ο πρόεδρος Αναστασιάδης- θα είναι λειτουργικό.

Τόνισε ότι δεν θα κουραστούμε ποτέ να θέλουμε μια σωστή πατρίδα και ένα σωστό κράτος για τον λαό. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ταχεία έξοδο του τόπου από την οικονομική δυσπραγία, κάτι, είπε, που οφείλεται στην εργατικότητα και τον προγραμματισμό του λαού.

Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα της Εκκλησίας, η οποία, όπως είπε, ενώ στόχευε να επανέλθει στην προ κρίσεως κατάσταση το 2020, αυτό έγινε κατορθωτό από τώρα.

Πηγή: ΡΙΚ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...