Γεραπετρίτης
Εσωτερική Ασφάλεια

Γεραπετρίτης: «Προτεραιότητά μας η αμυντική θωράκιση των νησιών μας»

«Η αμυντική θωράκιση των νησιών μας είναι η πρώτη προτεραιότητα μας και σ’ αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ποτέ» τόνισε απόψε ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης,  μιλώντας απόψε σε εκδήλωση που διοργάνωσε στη ρόδο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τιμώντας τη συμπλήρωση 78 ετών από την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα, στις 7 Μαρτίου 1948.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφέρθηκε στη σημασία της ιστορικής επετείου της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων και στη θέση των νησιών στον εθνικό και γεωπολιτικό χάρτη της χώρας, πολύ δε περισσότερο υπό το βάρος των τρεχουσών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο dimokratiki.gr, ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στην ιστορία των Δωδεκανήσων με σημείο αιχμής τον σημαίνοντα ρόλο που διαδραμάτισαν καθ' όλη την πορεία μέχρι και την Ενσωμάτωση στην Μητέρα Ελλάδα ενώ, επικαλέστηκε την καταγωγή του από την Κάρπαθο όπου γεννήθηκε.

«Ο Ελληνισμός δεν χάνεται υπό οποιαδήποτε βία, υπό οποιοδήποτε καθεστώς και τα Δωδεκάνησα, το απέδειξαν αυτό» τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στην αποστολή στρατιωτικής βοήθειας προς την Κύπρο λέγοντας πως «το να ενισχύσουμε την Κυπρο είναι ένα χρέος αδελφού προς αδελφό».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο ‘οικοδεσπότης’ περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου Αλ. Κολιάδης, οι βουλευτές κκ Γ. Παππάς, Μ. Κόνσολας, Μίκα Ιατρίδη και Β. Υψηλαντης, η πρόεδρος της ΔΕΕΠ της ΝΔ Εφη Χαραλαμποπούλου, αντιπεριφερειάρχες, ο τέως Δήμαρχος Αντ. Καμπουράκης, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κυρ. Κασάπης, η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας κα Αλίκη Μόσχη, τοπικά στελέχη της ΝΔ, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων κ.ά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δένδιας - Κυπρος
Κύπρος 0

Γιατί τρίζει η τουρκική θέση στην Κύπρο: Η δήλωση βόμβα από Δένδια για κατοχικό στρατό και η ανακοίνωση της Άγκυρας για τους Τουρκοκύπριους

Η δήλωση Δένδια για απόσυρση 40.000 Τούρκων στρατιωτών από το νησί προκαλεί οργή στην Τουρκία που ξέρει ότι μετά τον...