Ως Νο 2 «υβριδική απειλή», ισάξια ή μεγαλύτερη του Έβρου το 2020, αντιμετωπίζεται στις Ένοπλες Δυνάμεις οι αφίξεις στις ακτές της Κρήτης και της Γαύδου που έχουν ξεπεράσει τις 2.000.
Σε ετοιμότητα βρίσκεται αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού με ότι υλικά χρειάζονται ώστε να στηθεί άμεσα ακόμη και περίκλειστη δομή.
Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε το πρωί τη δημιουργία μόνιμης κλειστής δομής στην Κρήτη (υπό την προαίρεση δημιουργίας μίας ακόμη), στην οποία θα κρατούνται όσοι εισέρχονται παράνομα στη χώρα.
Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό, στην ελεγχόμενη δομή της Μαλακάσας έχουν ήδη οδηγηθεί περισσότεροι από 300 πρόσφυγες/μετανάστες που είχαν φθάσει στην Κρήτη από τη Λιβύη τις τελευταίες ημέρες.
Ειδικότερα, την Τρίτη μεταφέρθηκαν προς τη δομή αυτή 165 άτομα από το Ηράκλειο, ενώ την Τετάρτη μεταφέρθηκαν στην ίδια δομή 84 άτομα από τα Χανιά και 67 από το Ηράκλειο.
Οι 520 πρόσφυγες/μετανάστες που περισυνελέγησαν τη νύχτα από το Λιμενικό σε μια δύσκολη επιχείρηση λόγω των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κρήτης, μεταφέρονται ήδη στο Λαύριο όπου αναμένεται να φτάσουν περίπου στις 3.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Από εκεί θα μεταφερθούν επίσης στη δομή της Μαλακάσας.
Οι μεταφορές μεταναστών προς δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας συνεχίζονται με σκοπό την αποσυμφόρηση της Κρήτης.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται αρματαγωγό του Ναυτικού, προκειμένου να μεταφέρει υλικά, για εγκατάσταση κλειστής δομής στην Κρήτη

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news