Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Πυροσβεστική: Βελτιωμένη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα - Δύσκολη θα είναι νύχτα σε πολλές περιοχές - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο

Πολύ βελτιωμένη είναι η εικόνα στα επικίνδυνα πύρινα μέτωπα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη, ο οποίος υπογράμμισε «αντιμετωπίσαμε ανέμους 120χλμ». 

Μίλησε για τις επικίνδυνες φωτιές σε Αρκαδία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Αγρίνιο, στο Αλποχώρι Ηλείας και στο Κρανίδι.

Όπως υπογράμμισε, εστάλησαν 26 μηνύματα από το 112, τα 13 από αυτά για την πυρκαγιά στο Μαστραντώνη Αχαϊας. Με την συνδρομή της ΕΛΑΣ, συμπλήρωσε, έγιναν πολλές απομακρύνσεις πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η πυρκαγιά της Αχαϊας επεκτάθηκε στην περιφέρεια της Ηλείας με μεγάλη δυναμική. Ολες οι δυνάμεις κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την σβήσουν, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Βαθρακογιάννης. Συμμετέχουν 120 πυροσβέστες με 43 οχήματα, 4 πεζοπόρες ομάδες και 19 εναέρια που επιχειρούσαν μέχρι να πέσει το φως της ημέρας. 

Παράλληλα συμμετέχουν και υδροφόρα οχήματα από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος υπογράμμισε, πάντως, ότι και η αυριανή θα είναι πολύ δύσκολη μέρα όσον αφορά στις πυρκαγιές. 

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο Σάββατο, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκονται οι εξής περιοχές:

- Αττική και Αργολίδα
- Περιοχές της Κορινθίας, της Βοιωτίας, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας

Πάνω από εξήντα πύρινα μέτωπα ξέσπασαν από νωρίς σήμερα το πρωί σε όλη τη χώρα, με την Πελοπόννησο να πλήττεται περισσότερο. Διαδοχικά μέτωπα κατέκαψαν στην Αρκαδία, την Αργολίδα και οι φλόγες συνεχίζουν το καταστροφικό του έργο σε Αχαΐα και Ηλεία. Η φωτιά από τα νότια της Αχαΐας πέρασε το απόγευμα στην περιοχή της Πηνείας στην Ηλεία με αποτέλεσμα να απειλούνται χωριά τόσο από τη φωτιά που είχε ξεσπάσει έξω από τον Πύργο, όσο και από το δεύτερο μέτωπο. Ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς παραμένει υψηλός και για αύριο Σάββατο, κυρίως στην Αττική και τη Στερεά Ελλάδα. 

Εφιαλτικές ώρες έζησαν οι κάτοικοι στην περιοχή της Μεγαλόπολης, όπου σπίτια και εγκαταστάσεις στο Χωρέμη έχουν υποστεί ζημιές, ενώ μέσα στα σπίτια στο Κρανίδι έφτασε η φωτιά. Τώρα εξακολουθούν να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή από το φόβο αναζωπυρώσεων.

Στην Αχαΐα μεγάλη πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται στον Ερύμανθο, έχοντας ξεκινήσει από την περιοχή Μαστραντώνη. Στη διάρκεια της μέρας φωτιές ξέσπασαν στην Κεφαλονιά,  Φθιώτιδα, την Εύβοια, τη Λάρισα, τη Θήβα, ενώ εκδόθηκαν απανωτές εντολές είτε για εκκενώσεις περιοχών, είτε για να βρίσκονται σε επιφυλακή οι κάτοικοι περιοχών που πλησίαζαν οι φλόγες.
Λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα και ενώ μαινόταν η φωτιά στην Ηλεία και το Κρανίδι, η Πολιτική Προστασία διαπίστωσε ότι τα μηνύματα από το 112 δεν έφταναν στους κατοίκους. Η βλάβη στο σύστημα προειδοποίησης οφείλεται στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο και οι ειδοποιήσεις δημοσιοποιούνταν από τα Μέσα Ενημέρωσης. Μέσα στην σημερινή ημέρα απεστάλησαν συνολικά 26 μηνύματα μέσω του 112 εκ των οποίων τα 13 αφορούσαν τις συνέπειες της πυρκαγιάς που ξεκίνησε στο Ματραντώνι Αχαΐας. 
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...