Εσωτερική Ασφάλεια

Εντυπωσιακό βίντεο! Οι δασοκομάντος έτοιμοι να "βουτήξουν" από τα ελικόπτερα στη μάχη της πυρόσβεσης

Αναλυτικά όλη η προετοιμασία των πυροσβεστών πριν ριχθούν στη μάχη της πυρόσβεσης από τον ΣΚΑΙ

Οι αερομεταφερόμενοι δασοκομάντος των ειδικών μονάδων δασικών επιχειρήσεων περιμένουν το σήμα των εναέριων συντονιστών για να επιβιβαστούν στο ελικόπτερο. Ο πιλότος του super puma θέτει σε λειτουργία τους κινητήρες, ενώ χοντρά συρματόσκοινα δένουν τον κάδο δασοπυρόσβεσης με την άτρακτο του ελικοπτέρου.

Οι πυροσβέστες φορτώνουν χέρι με χέρι τα φορητά εργαλεία τους και αφού επιβιβαστούν, μεταφέρονται στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τα παράθυρα, κοιτούν έξω για πιθανόν ηλεκτροφόρα καλώδια ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να εμποδίσει τη δράση τους προκειμένου να επιτευχθεί η πυρόσβεση. Μόλις εντοπιστεί η φωτιά, ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου ξεκινά «μανούβρες» για να προσγειωθεί όσο πιο κοντά στο ενεργό μέτωπο.

Οι πυροσβέστες αποβιβάζονται φορώντας μάσκες και είναι έτοιμοι να διανοίξουν αντιπυρικές ζώνες. Αυτές είναι οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τον ΣΚΑΙ, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για πιθανές φωτιές.

Οι πρώτοι αερομεταφερόμενοι δασοκομάντος του ΕΜΟΔΕ εκπαιδεύτηκαν στις ΗΠΑ και στην Ισπανία, με τους Ισπανούς πυροσβέστες να στέλνουν μηνύματα φιλίας και υποστήριξης στους Έλληνες συναδέλφους τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές