Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Ποιοι κρύβονται από πίσω; Δολιοφθορά σε εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ στην Κρήτη και στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Περίεργα περιστατικά είχαμε σε δύο περιοχές της χώρας μας, με δολιοφθορές, που αφορούν η μεν πρώτη περίπτωση στην Κρήτη, η δε δεύτερη στην Αίγινα, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

Ο ΑΔΜΗΕ ενημέρωσε ότι στις 31 Ιανουαρίου 2023, έλαβε χώρα δολιοφθορά στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής που υλοποιεί η θυγατρική του «Αριάδνη Interconnection» και πιο συγκεκριμένα σε μηχανολογικό εξοπλισμό εγκατάστασης του υπογείου τμήματος του καλωδίου, βόρεια του ΒΟΑΚ, αναφέρει ιστοσελίδα στην Κρήτη.

Έχει ήδη κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από τον εργολάβο στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

Η ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα στη φύλαξη του συγκεκριμένου σημείου του έργου όπου βρίσκεται το όχημα και ο εξοπλισμός.

Νέο περιστατικό στην Αίγινα στον αγωγό νερού για 4η φορά προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά

Σε δολιοφθορά αποδίδει τη νέα ζημιά που προκλήθηκε στις 24 Ιανουαρίου στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας η Περιφέρεια Αττικής.

Μάλιστα ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, όπως αναφέρει το aegina portal, κατά τη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Αττικής, ενημερώνοντας το Σώμα, σημείωσε, ότι η εκτίμηση των εξειδικευμένων δυτών που πήγαν στο σημείο για να ελέγξουν τον κρατήρα που εντοπίστηκε στον βυθό, αποκάλυψαν  ότι έγινε από εκρηκτικό μηχανισμό, αποκαλύπτοντας με σαφήνεια ότι αφορά δολιοφθορά από άτομα που ήξεραν τι έκαναν.

Πρόκειται για την  4η φορά που έχουμε βλάβη αυτού του είδους στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας.

Οι ειδικοί αποφάνθηκαν εκ πρώτης όψεως ότι οι δολιοφθορές δεν αφορούσε περιπτώσεις κλοπής αλλά διακοπή των εργασιών για ηλεκτρική διασύνδεση και παροχή πόσιμου ύδατος.

Τονίζεται ότι η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής αναμένεται να ολοκληρωθεί κατασκευαστικά στο τέλος του έτους και να τεθεί σε εμπορική λειτουργία εντός του 2025.

Μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει με την ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου και με τον East-Med και Αιγύπτου-Ελλάδος

Η Τουρκία όπως είναι φυσικό είναι σφόδρα αντίθετη σε όλα αυτά τα έργα  αφού μένει "εκτός νυμφώνος", κάτι το οποίο δεν αναμένεται να αλλάξει μετά την σφοδρή αντι-Ισραηλινή ,αντι-Αμερικανική και αντι-Δυτική ρητορική του Ερντογάν στον πόλεμο Χαμάς-Ισραήλ.
 
Ιταλία-Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα -ΕΕ και ΗΠΑ θα μπορούσαν να συγκροτήσουν μια αεροναυτική δύναμη εγγυήτρια της ασφάλειας του αγωγού με Διοίκηση και Επιτελείο στην οποία θα υπάγονται μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία των παραπάνω κρατών που θα ενεργούσαν στο τρίγωνο Ισραήλ-Κύπρος-Κρήτη.

Έδρα της δύναμης αυτής δύναται να είναι Κύπρος-Κρήτη-Ισραήλ με εναλλαγή της Διοίκησης από τις χώρες που συνιστούν την εν λόγω πολυεθνική δύναμη προστασίας του East-Med.

Άραγε η χώρα μας θα προχωρήσει  στην χάραξη μιας ανεξάρτητης πολιτικής, με την βοήθεια σημαντικότατων μεταξύ άλλων συμμάχων, όπως ΗΠΑ-Ισραήλ, ή θα ακολουθήσει την  γνωστή πολιτική του "κατευνασμού του θηρίου", προχωρώντας σε "γενναίες" αποφάσεις.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ