Εσωτερική Ασφάλεια

Kρήτη: Το Λιμενικό διέσωσε 22 μετανάστες στην Παλαιοχώρα (βίντεο)


Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και είναι όλοι καλά στην υγεία τους - Φιλοξενούνται στην αίθουσα λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου

Η ενημέρωση για την ύπαρξη ακυβέρνητου σκάφους στη θάλασσα ελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής. Σε αυτό επέβαιναν συνολικά 22 μετανάστες, 19 άνδρες και 3 αγόρια. Στην περιοχή δεσμεύτηκαν συνολικά 5 παραπλέοντα πλοία, ενώ για το σημείο απέπλευσε ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Το ακυβέρνητο σκάφος εντοπίστηκε από το φορτηγό πλοίο EUROCARGO VALENCIA σημαίας Ιταλίας στη θαλάσσια περιοχή της Παλαιοχώρας, όπου και περισυνέλεξε και τα 22 άτομα με ασφάλεια.

 


Στη συνέχεια, βραδινές ώρες χθες, οι μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι «Τηγάνι» της Παλαιοχώρας και τους  παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή στα 77 ναυτικά μίλια δυτικά της Παλαιοχώρας, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ).

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Παλαιοχώρας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.

Κατόπιν ανακοίνωσης του ΟΛΗ Α.Ε. (Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου), οι άνδρες μετανάστες φιλοξενούνται στην αίθουσα λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου.

«Η άφιξη των μεταναστών κινητοποίησε μία σειρά από φορείς για την φιλοξενία τους. Με άμεσες κινήσεις αποφασίστηκε να φιλοξενηθούν στην αίθουσα λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου άμεσα κλήθηκε το Υγειονομικό προσωπικό το οποίο έλεγξε όλους τους μετανάστες και διαπιστώθηκε πως όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου έχει επιμεληθεί για την διαμόρφωση του χώρου  της αίθουσας, για την κάλυψη των κλινοσκεπασμάτων και για την τοποθέτηση χημικών τουαλετών, ενώ έχει οργανώσει και αναλάβει την σίτισή τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ