Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

"Καμπανάκι" Λέκκα για φωτιά στη Ρόδο: «Το περιβάλλον έχει καταστραφεί - Οι εικόνες που αντικρίζω είναι πρωτόγνωρες»

Στην Ρόδο όπου μαίνεται η φωτιά για έκτη ημέρα βρίσκεται ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, μεταφέροντας τις εικόνες της καταστροφής από τις τεράστιες δασικές εκτάσεις που έχουν καεί και τις τεράστιες ζημιές σε υποδομές, σπίτια και τουριστικά καταλύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας στην ert.gr για το χωριό Λάερμα που το βράδυ του Σαββάτου «πολιορκήθηκε» από την πυρκαγιά δήλωσε ότι κυρίως η περιβάλλουσα περιοχή και ορισμένα σπίτια έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Όπως είπε, η μορφολογία στην περιοχή είναι τέτοια που ευνοεί την ανάπτυξη της πυρκαγιάς. «Το περιβάλλον πραγματικά έχει καταστραφεί. Οι εικόνες που αντικρίζω είναι πρωτόγνωρες για δασική πυρκαγιά».

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα εστίες ανοιχτές οι οποίες λειτουργούν και τις οποίες προσπαθούν να περιορίσουν τα εναέρια μέσα.

«Η δασική πυρκαγιά δεν κρίνεται κατ’ αρχάς με την έκτασή της. Έχω πάει σε πολλές δασικές και μεγα-πυρκαγιές και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μία ιδιαίτερη πυρκαγιά εδώ γιατί πλήττεται ουσιαστικά το κέντρο του περιβάλλοντος της Ρόδου» σχολίασε.

Αναφερόμενος στα τουριστικά καταλύματα που έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καεί ολοσχερώς καθώς και την τουριστική σεζόν στη Ρόδο που θα πληγεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ