Εσωτερική Ασφάλεια

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Εύβοια - Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Δαμάσι Τυρνάβου

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην Εύβοια.

Σύμφωνα με το evima.gr η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή με πυκνή βλάστηση, κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Αρμά, στα Φύλλα Ευβοίας  (περίπου 20 χιλιόμετρα έξω από τη Χαλκίδα), ενώ πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ.

Τις απογευματικές ώρες η φωτιά ήταν πλέον υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χωρίς να απειλεί το μοναστήρι ή οικισμούς.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ο πατέρας Χριστοφόρος της Μονής Αγίου Γεωργίου Αρμά μίλησε στο evima.gr και δήλωσε: «Βλέπουμε τη φωτιά, είναι κοντά στο μοναστήρι μας. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την πυροσβεστική και φυσικά είμαστε σε ετοιμότητα. Πιστεύουμε ότι ο Αγιος Γεώργιος Αρμάς θα βοηθήσει να αποφευχθούν τα χειρότερα».

Φωτιά σε δάσος στο Δαμάσι Τυρνάβου - Βελτιωμένη η εικόνα, κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Νέα φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή του Δαμασίου, στον Τύρναβο, σε τοποθεσία κοντινή σε σχέση με το χθεσινό συμβάν…

Η πυρκαγιά ξεκίνησε περίπου στις 14:20 σε δύσβατες εκτάσεις με πουρνάρια και ήδη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τον περιορισμό της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τις απογευματινές ώρες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα ήταν πλέον βελτιωμένη.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και 3 αεροσκάφη. Δεν υπάρχει, για την ώρα, απειλή για κατοικημένη περιοχή. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ