Εσωτερική Ασφάλεια

Ποιος κρύβεται πίσω από τους Πακιστανούς τρομοκράτες στην Αθήνα;-Τουρκικό σχέδιο ανωμαλίας εν μέσω ελληνικής προεκλογικής περιόδου και χάους στο Ισραήλ

Το αποτραπέν τρομοκρατικό κτύπημα στην καρδιά της Αθήνας, συγκέντρωσε την προσοχή της ελληνικής και της διεθνούς προσοχής όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, ενώ σίγουρα αποτελεί επιτυχία των ελληνικών αρχών .

Πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο για την χώρα μας, στο οποίο  για πρώτη φορά εμπλέκονται οι Ιρανοί ως ιθύνοντες, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν στοχοποιήσει την χώρα μας, και αυτό είναι κάτι πραγματικά τρομερά περίεργο.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικούς μήνες είχαμε την σύλληψη των πληρωμάτων δύο ελληνικών τάνκερ στον Περσικό Κόλπο, λόγω αντίστοιχης κατάσχεσης ιρανικών συμφερόντων τάνκερ, που “ διευθετήθηκε” ανάμεσα σε Αθήνα και Τεχεράνη.

Ποιος όμως πραγματικά είναι αυτός που θα εξυπηρετούνταν από ένα τρομοκρατικό κτύπημα σε ισραηλινό στόχο στην Αθήνα;

Είναι γνωστό ότι η Άγκυρα διατηρεί άριστες σχέσεις με τους Ιρανούς Μουλάδες και το στυγνό καθεστώς της χώρας αυτής, ενώ είναι επίσης γνωστό ότι οι Τούρκοι θέλουν πάση θυσία την διάρρηξη των πολύ στενών, στρατιωτικών και άλλων σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ.

Στόχος τους είναι, η ακύρωση του αγωγού East Med, τον οποίο επανενεργοποίησε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου με το που ανήλθε στην εξουσία, ενώ όλες οι προσεγγίσεις Ισραήλ-Τουρκίας, είτε “πάγωσαν”, είτε αφορούν απλά συμβολικές κινήσεις, όπως η αποστολή Πρέσβεων εκατέρωθεν.

Ο λόγος αυτής της στάσης των Ισραηλινών παραμένει το τεράστιο “σπονσονάρισμα” των Τούρκων στην τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς.

Ελλάδα και Τουρκία σε προεκλογική περίοδο

Οι εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία διεξάγονται τον ίδιο μήνα, ενώ το καθεστώς Ερντογάν χάνει δημοσκοπικά σε κάθε μέτρηση από όλες τις εταιρείες, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κλίμα, αφού η αλλαγή εξουσίας στην χώρα, θα ισοδυναμεί με καταδίκη του ΑΚΡ, και διώξεις μελλοντικά για όλα όσα έχει πράξει αυτό από το 2001 και εντεύθεν.

Την ίδια στιγμή στο Ισραήλ επικρατεί χάος, λόγω του νομοσχεδίου του Νετανιάχου για την δικαιοσύνη, ενώ στο θέμα έχουν παρέμβει ακόμα και οι ΗΠΑ, με τον Μπάιντεν να ζητά απόσυρση του νομοσχεδίου, κάτι που δεν θα πράξει ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός.
                              
Ποιον ή ποιους θα εξυπηρετούσε  λοιπόν μια πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Αθήνα;

Οι εκτιμήσεις λένε την Τουρκία σε μεγάλο ποσοστό και πολύ λιγότερο τους Ιρανούς ( με τους οποίους είναι συνέταιροι), με απώτερο διπλό στόχο:

Α. Πρώτον την αποσταθεροποίηση της χώρας ενόψει παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, με όλα τα συνεπακόλουθα, αφού οι Πακιστανοί δεν θα σταματούσαν εκεί.

Β. Με την πρόκληση προβλημάτων στις άριστες ελληνο-ισραηλινές σχέσεις, με απώτερο στόχο την αμυντική συμμαχία   μεταξύ τους και στο βάθος το σχέδιο του αγωγού East Med.

Αυτός που ωφελείται περισσότερο από τους άλλους, κρύβεται σχεδόν πάντα πίσω από εγκληματικές και τρομοκρατικές πράξεις, και αυτός είναι η τουρκική πλευρά, η οποία διάγει μια τρομερά άσχημη περίοδο, λόγω του σεισμού και των ποσοστών που έχει ο Ερντογάν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το καθεστώς του ΑΚΡ, δεν σκοπεύει να παραδώσει σε καμία περίπτωση την εξουσία με κοινοβουλευτικές εκλογές ( διότι θα πρόκειται για αυτοκτονία), και για αυτό πιθανόν είναι ικανό να προκαλέσει οτιδήποτε σε γειτονικές χώρες, αλλά και εντός Τουρκίας για να σωθεί από την καταστροφή.

Το περίεργο φιλικό κλίμα των Τούρκων προς την χώρα μας, ενώ τους προηγούμενους μας απειλούσαν με στρατιωτική επέμβαση στα νησιά μας ( θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά) έχει σίγουρα μια μεγάλη παγίδα από πίσω, και έχουμε να δούμε πολλά το επόμενο διάστημα και αυτό είναι απόλυτα σίγουρο.
      

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ