Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκικοί εθνικιστικοί κύκλοι στην Δ.Θράκη αποφάσισαν μποϊκοτάρουν τα μαθήματα στα μειονοτικά σχολεία

 Έχουμε γράψει πολλές φορές για όσα συμβαίνουν στην Θράκη με τους πεμπτοφαλαγγίτες του Ερντογάν που διαμαρτύρονται γιατί δήθεν δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα, ενώ καλούν τα παιδιά τους να μην πάνε σχολείο στις 17 Δεκεμβρίου 2021, για να δημιουργήσουν προφανώς κλίμα κατά της χώρας μας.

O Σύνδεσμος σχολικών εφορειών των μειονοτικών σχολείων της Δυτικής θράκης, σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι “προχωρά σε μποϊκοτάζ των μαθημάτων εξαιτίας, της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία κατά τους ίδιους πάντα δήθεν περιορίζει την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων σχετικά με την μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής.

Η ανακοίνωση των εφορειών των σχολείων  Δυτικής Θράκης

“Αποφασίστηκε να συστηθεί την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου να μην πάνε τα παιδιά στα σχολεία σε κανένα μειονοτικό δημοτικό.

Οι ελληνικές αρχές έκαναν αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων ώστε να εμποδίσουν τους μαθητές στα σχολεία της τουρκικής μειονότητας, που είναι αυτόνομα, να πάνε στην προσευχή της Παρασκευής, ενώ τονίζεται πως η απόφαση αυτή παραβιάζει τις διμερείς συμφωνίες που καθορίζουν το καθεστώς της μουσουλμανικής μειονότητας”.

https://www.youtube.com/watch?v=yZrwiad5sOE

Ο σύνδεσμος σημείωσε πως πήρε την απόφαση να κάνει μποϊκοτάζ μαθημάτων, προκειμένου να πει όχι στην πολιτική της Αθήνας για την εκπαίδευση της μουσουλμανικής μειονότητας.

"Η απόφαση μάλιστα του Συνδέσμου Σχολικών Εφορείων Μειονοτικών Σχολείων της Δυτικής Θράκης  σχετικά με κλείσιμο των δημοτικών σχολείων την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, υποστηρίζεται πλήρως από τα ιδρύματα της “Τουρκικής” μειονότητας", τονίζει η ανακοίνωση.

Θέση στο ζήτημα πήρε και ο παράνομος Μουφτής İbrahim Şerif: «Οι γονείς των μειονοτήτων πήραν μια απόφαση για μποϊκοτάζ μιας ημέρας, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν, γι' αυτό και αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο την επόμενη Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, ζητώντας από την μειονότητα μας να συμμορφωθεί με αυτό. Το υποστηρίζουμε».

«Είναι μεγάλο λάθος να αλλάζεις το πρόγραμμα της Παρασκευής χωρίς τη γνώμη της μειοψηφίας. Όπως γνωρίζετε, υπάρχει μια απόφαση που ελήφθη τους τελευταίους μήνες. Στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, στη ζωή μας, όταν πλησιάζει η ώρα της Παρασκευής, τα μειονοτικά δημοτικά σχολεία κάνουν παύση.

Κατά τη διάρκεια αυτής, τα αγόρια πηγαίνουν στο τζαμί. Εκεί συνήθιζαν να μαθαίνουν τη θρησκεία μας πρακτικά στο τζαμί. Ωστόσο, με νέο όμως διάταγμα που εκδόθηκε πριν από μερικά χρόνια, οι μαθητές μπορούν να παρευρεθούν στην προσευχή της Παρασκευής μόνο εάν οι γονείς τους υποβάλουν αναφορά στον διευθυντή του σχολείου.

Εν ολίγοις, ο γονέας αναγκάζεται να υποβάλλει αίτηση κάθε εβδομάδα. Με άλλα λόγια, με αυτή την κίνηση, το σχολείο δεν κλείνει και τα μαθήματα συνεχίζονται.

Όσοι πηγαίνουν σχολείο θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους ενώ  αν πάνε στο Τζαμί για την μουσουλμανική προσευχή εκείνη την ημέρα θα μείνουν πίσω.

Εδώ, ως μειοψηφία, μας αφαιρείται το δικαίωμα της θρησκευτικής αυτονομίας.

Από την άλλη πλευρά, το να ζητάς αυτήν την αίτηση κάθε εβδομάδα σημαίνει ότι ζητά αναφορά κάθε εβδομάδα, το ποιος πάει και ποιος όχι.

Επομένως, βλέπουμε ότι εδώ υπάρχει παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή είναι λάθος εφαρμογή. Ως μειοψηφία, δεν θέλουμε αυτή την πρακτική, και δεν τη θεωρούμε κατάλληλη”, αναφέρει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Εκτίμηση είναι ότι η Άγκυρα υποκινεί πιθανόν δράση για την δημιουργία αρνητικού κλίματος με έωλες κατηγορίες,  δήθεν κατά της μουσουλμανικής, (και όχι τουρκικής) μειονότητας στην περιοχή.

Η δημιουργία ντόρου κατά της Ελλάδος, ότι δήθεν δεν σέβεται τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων είναι ο επιθυμητός σκοπός των εθνικιστικών κύκλων στην Δυτική Θράκη και την Άγκυρα και τίποτε άλλο, ειδικά τώρα που έχει στριμωχθεί το καθεστώς Ερντογάν με τις εικόνες ντροπής εκατοντάδων Τούρκων να αναμένουν φτηνό ψωμί στην ουρά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρομερά πλήγματα! Εσπευσμένη παρουσία Ακάρ λόγω Βατερλό-Μόλις ανακοινώθηκε χερσαία επίθεση στη Συρία οι Κούρδοι χτύπησαν (Βίντεο)

Εξουδετερώθηκαν 3 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα και δεκάδες στρατιώτες-Περίεργο τουρκικό βίντεο με υποτιθέμενους...