Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Συμπεριφέρονται σαν ύπατοι! Αμερικανός της πρεσβείας στους "πεμπτοφαλλαγγίτες" του Ερντογάν στην Ξάνθη-Ποιοι “σπρώχνουν” το κόμμα στην ελληνική Βουλή;

Τι δουλειά ακριβώς είχε ο ειδικός της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Brian Breuhaus, και επισκέφτηκε την Πρόεδρο του μειονοτικού Κόμματος DEB Çiğdem Asafoğlu στην  Ξάνθη, η οποία έχει προκαλέσει ανησυχία με τις κατά καιρούς δηλώσεις της κατά της χώρας μας ;

Από όσο είναι γνωστό, δεν συντρέχει κανένας σοβαρός λόγος που να αφορά οποιαδήποτε ζήτημα με τα ανθρώπινα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, ή μήπως υπάρχουν άλλοι λόγοι;
   
Η Πρόεδρος του Κόμματος Φιλία, Ισότητα, Ειρήνη (DEB) Çiğdem Asafoğlu συναντήθηκε με τον Brian Breuhaus, Εμπειρογνώμονα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) στην Αθήνα, και την αντιπροσωπεία του στο Παράρτημα Ξάνθης του Κόμματος, αναφέρει μειονοτική εφημερίδα.

Κατά τη συνάντηση, η κ. Asafoğlu μετέφερε προσωπικά στην φιλοξενούμενη αμερικανική αντιπροσωπεία όλες τις λεπτομέρειες των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική Μειονότητα Δυτικής Θράκης με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις μονομερείς πρακτικές της Ελλάδας.

https://www.youtube.com/watch?v=unjmrd99JYA

Για το θέμα έγινε η ακόλουθη γραπτή δήλωση από το Αρχηγείο του Κόμματος της: «Ο εμπειρογνώμονας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Πρεσβείας Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) στην Αθήνα, Brian Breuhaus και η αντιπροσωπεία του συναντήθηκαν με την Çiğdem Asafoğlu και τα στελέχη του κόμματος.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα τρέχοντα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και η τρέχουσα κατάστασή της στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Η παρουσία Αμερικανού ειδικού της πρεσβείας των ΗΠΑ με ένα μειονοτικό κόμμα, χωρίς την θεσμική παρουσία της ελληνικής πλευράς, δεν συνάδει γενικά με τις “καλές” ελληνοαμερικανικές σχέσεις, που διατυμπανίζουν όλοι στην χώρα μας όλο αυτό το διάστημα.

Τα προβλήματα δε που επικαλείται το μουσουλμανικό κόμμα της κ. Τσιγδέμ, που απαιτεί να ονομάζεται “Τουρκικό” κατά παράβαση της συνθήκης της Λωζάννης, και οι κινήσεις για είσοδο στην ελληνική βουλή, δεν αφήνουν πλέον κανέναν αδιάφορο.

Το κόμμα αυτό προβάλλοντας αστήρικτες δικαιολογίες απαιτεί και κατηγορεί συγχρόνως την Ελλάδα, για  ανύπαρκτα ζητήματα που δήθεν άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ την ίδια στιγμή στην Τουρκία( την οποία η πρόεδρος την αναφέρει ως μητέρα πατρίδα), γίνονται τα αίσχη τόσο κατά της ελληνικής μειονότητας  όσο και κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

https://www.youtube.com/watch?v=kvi2-wWrMys

Η αποστολή Αμερικανού ειδικού για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ξάνθη, για να ακούσει τα “παράπονα” ενός κόμματος που είναι φερέφωνο του καθεστώτος Ερντογάν, δεν είναι καθόλου καλό σημάδι για την χώρα μας, και τις όποιες εξελίξεις με την Τουρκία.

Η πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος δεν διστάζει να χαρακτηρίσει το κόμμα τουρκικό, δηλώνοντας πως και η ίδια είναι Τουρκάλα.

Όπως δηλώνει συνεχώς χαρακτηριστικά «Είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους», ενώ και η ίδια νιώθει Τουρκάλα.

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου αναφέρει πως η «μητέρα πατρίδα της» είναι η Τουρκία, και όπως εξηγεί πως εντός της Ελλάδας ανήκει σε μια μειονότητα η οποία είναι και εθνική (τουρκική) και «θρησκευτική».

Την καλύτερη απάντηση πάντως την έδωσαν οι Έλληνες Πομάκοι πρόσφατα με ανακοίνωση προς την ίδια, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι “Μπορείτε να νιώθετε Τουρκάλα και να πονάτε για την Τουρκία αλλά και εμείς πονάμε για την πατρίδα μας την Ελλάδα και νιώθουμε Έλληνες».     

 

https://www.youtube.com/watch?v=2MMM75oQ-kk
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ