Εσωτερική Ασφάλεια

Προκαλεί ωμά ο παράνομος Μουφτής της Ξάνθης σηκώνοντας τουρκικό “μπαϊράκι” στην Δ.Θράκη

Την Ελλάδα με ωμό τρόπο κατηγορεί ο “υπάλληλος” της Άγκυρας, ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ λέγοντας ότι: «έχουν κατασταλεί τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες της μουσουλμανικής - «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη», ζητώντας από την Τουρκία να προχωρήσει σε «χρήση κρατικής ισχύος» κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνιο τον Ιούνιο του 2021, είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στο ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ για διχαστικές δηλώσεις που έκανε δημόσια πριν 5 χρόνια. Ο Μετέ κρίθηκε ένοχος με την κατηγορία της  «διέγερσης σε διχόνοια» και είχε ασκήσει έφεση.

Ο ίδιος σήμερα κατηγόρησε την Ελλάδα πως ασκεί πιέσεις στην μειονότητα, που αποκάλεσε «τουρκική», βάζοντας εμπόδια στη θρησκευτική της ελευθερία.

“Οι ηγέτες της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη απειλούνται, προσβάλλονται και προσάγονται στο δικαστήριο ενώπιον του λαού μας”, δήλωσε ο παράνομος μουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, σημειώνοντας ότι οι ελληνικές αρχές έχουν καταστείλει θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

Μιλώντας στο Anadolu, ο Μέτε μίλησε για τη στάση και τις πιέσεις της Ελλάδας που απειλούν την ελευθερία της θρησκείας της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο θεσμός των μουφτήδων στη Δυτική Θράκη ρυθμίζονταν από τις αρχές της Συνθήκης της Λωζάνης.

"Η ελληνική πλευρά αρνήθηκε τα δικαιώματα της μειονότητας που της έχουν δοθεί, υλοποιώντας συντονισμένες προσπάθειες να τα σφετεριστεί", τόνισε προκλητικότατα ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δηλώνοντας ότι η μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη «χάνει αίμα» μετά τη μετα-οθωμανική εποχή, δήλωσε ότι η εγκύκλιος που εξέδωσαν οι ελληνικές αρχές για τη διδασκαλία των μειονοτικών μαθητών στα σχολεία τους κατά την προσευχή της Παρασκευής είναι το τελευταίο παράδειγμα αυτού του τρόπου.

Ο Μετέ επεσήμανε ότι οι μουφτήδες έχουν μια πολύ σημαντική λειτουργία, που αφορά στην διασφάλιση της ενότητας και της αλληλεγγύης της μειονότητας σε αυτήν την περιοχή.

"(Η Ελλάδα) πιθανότατα βλέπει αυτά τα εδάφη που πήρε χωρίς πόλεμο ως φθηνά. Αγνοεί τη βούληση του λαού και αντ 'αυτού στηρίζεται στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αρχή της αμοιβαιότητας πρέπει να εφαρμοστεί.

Η Τουρκία, βάσει αμοιβαιότητας, πρέπει να χρησιμοποιήσει την εξουσία του κράτους και να αφαιρέσει τα δικαιώματα των χριστιανών που διαμένουν στην Κωνσταντινούπολη, με τον ίδιο τρόπο που μας αφαιρέθηκαν στην Δυτική Θράκη, ώστε να μπορούμε να σταθούμε εδώ. Θα αντέξουμε όσο μπορούμε, αλλά δεν μπορούμε να παλέψουμε με κράτη ... Είμαστε ακόμη αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα τζαμιά μας, που είναι το τελευταίο μας φρούριο, αλλά είναι τα σημεία που μπορούμε να αντέξουμε  σίγουρα.

Υπάρχει μια τουρκικότητα στη Δυτική Θράκη. Ο τρόπος για να διατηρηθεί ζωντανή αυτή η τουρκικότητα είναι να το γνωρίζουμε, να το υποστηρίζουμε και να το συζητάμε", ανέφερε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Όλα αυτά αφορούν βέβαια τον Ιμπραήμ Σέριφ, παράνομο μουφτή της Κομοτηνής, ο οποίος κατηγορείται από τις ελληνικές αρχές, ότι  τον Μάρτιο του 2018 σφετερίστηκε την εξουσία του αφού υλοποίησε τελετή περιτομής το 2016.

Η ουσία είναι ότι η στημένη συνέντευξη του ψευδομουφτή σε τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ίσως να είναι απαρχή εκδηλώσεως νέων κατηγοριών της Άγκυρας κατά της Αθήνας, σε μια προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα στο εσωτερικό της τουρκικής ενδοχώρας που στενάζει κυριολεκτικά από την πείνα και την ανεργία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ