Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Λέσβος: Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά σε πευκοδάσος

Μεγάλες διαστάσεις είχει πάρει η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Καρυωνα της Γέρας του δήμου Μυτιλήνης.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά κυρίως της παρουσίας ξερής καύσιμης ύλης, απόρροια των υψηλών θερμοκρασιών που «στέγνωσαν» τα δάση, η φωτιά εξαπλώθηκε με ταχύτητα και καίει πυκνό πευκοδάσος.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr.

Η φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι στο πευκοδάσος της περιοχής, πιθανόν από πτώση κεραυνού και κινήθηκε σε δύο μέτωπα. Αμεσα έσπευσαν στην περιοχή επίγειες δυνάμεις της Ουροσβεστικής και πολλοί εθελοντές από το τοπικό κλιμάκιο της Γέρας για να συνδράμουν στην κατάσβεση.

Σημαντική βοήθεια στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων προσέφεραν τα εναέρια μέσα κατάσβεσης, τα δύο PZL και το πυροσβεστικό ελικόπτερο, τα οποία με συνεχείς ρίψεις νερού δεν άφησαν το μέτωπο να πάρει μεγάλες διαστάσεις και να επεκταθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας στο ίδιο Μέσο ο περιφερειακός διοικητής Βορείου Αιγαίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας, η φωτιά το απόγευμα βρισκόταν σε ύφεση και οριοθετημένη. Ωστόσο, σημείωσε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης και φυσικά τόνισε ότι θα παραμείνουν στο σημείο της πυρκαγιάς όλη τη νύχτα για να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

«Είναι μια αρκετά δύσκολη περίπτωση, με δεδομένο ότι η φωτιά ξέσπασε στην κορυφογραμμή του Καρυώνα και κατέβαινε στη ρεματιά, σημείο αρκετά δυσπρόσιτο. Αυτήν τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη και εκτιμούμε ότι σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζουμε την κατάσβεση με τις επίγειες δυνάμεις και τους εθελοντές και παραμένουμε σε επιφυλακή, καθώς αυξάνεται η ένταση των ανέμων για να αποφύγουμε τυχόν αναζωπυρώσεις. Ημασταν τυχεροί, που η πυρκαγιά ξέσπασε με το φως της μέρας και όχι τη νύχτα κι έτσι είχαμε υποστήριξη και από τα εναέρια μέσα», σημείωσε ο κ. Μπόικας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ