Εσωτερική Ασφάλεια

Αναχώρησαν για την Ρωσία τα Ilyushin-76 και Mi-8 που συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Τελετή αποχαιρετισμού για Ρώσους στρατιωτικούς πιλότους πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι ευχαρίστησαν τα πλήρωματα πτήσης και το τεχνικό προσωπικό από τη Ρωσία για τη βοήθειά τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Τα πληρώματα των ελικοπτέρων Mi-8 της στρατιωτικής αεροπορίας και των αεροσκαφών Il-76 της στρατιωτικής αεροπορικής μεταφοράς των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, που βρίσκονται στην Ελλάδα από τις 10 Αυγούστου, ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα καθήκοντα τους στην κατάσβεση πυρκαγιών. Κατά τη διάρκεια της τελετής αποχαιρετισμού, η ελληνική πλευρά έδωσε αξέχαστα δώρα στους Ρώσους πιλότους.

«Είμαστε εδώ για 21 ημέρες, εκ των οποίων είχαμε 11 ημέρες πτήσης. Από τις 9 έως τις 10 Αυγούστου λάβαμε μια εργασία και στις 10 Αυγούστου ήμασταν ήδη εδώ στην Ελλάδα. Το An-124 εκφορτώθηκε τη νύχτα και στις 11 εργαζόμασταν ήδη στους πρώτους χώρους πυρκαγιάς», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής αεροπορικής ομάδας, Συνταγματάρχης Ιγκόρ Ματβέεφ.

Όπως τόνισε ο συνταγματάρχης Ματβέεφ, όλα τα καθήκοντα που ανατέθηκαν στη ρωσική αεροπορική ομάδα ολοκληρώθηκαν πλήρως, χάρη, μεταξύ άλλων, στην αποτελεσματική εργασία του κέντρου συντονισμού, μέσω του οποίου καθιερώθηκε αποτελεσματική αλληλεπίδραση με την ελληνική πλευρά.

Κατά τη διάρκεια της εκπλήρωσης των καθηκόντων τους, η συνολική διάρκεια των πτήσεων των πληρωμάτων ήταν περίπου 30 ώρες, ενώ έως και 500 τόνοι νερού ρίχτηκαν στις πυρκαγιές. Τα πληρώματα των ελικοπτέρων Mi-8 πραγματοποίησαν 208 ρίψεις, συνολικά 1.300 τόνων νερού, σημείωσε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Μετά την τελετή, το αεροσκάφος An-124 Ruslan με ελικόπτερα Mi-8 και το αεροσκάφος Il-76 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πέταξαν από την Αθήνα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...