Εσωτερική Ασφάλεια

Σοβαρό επεισόδιο στη Ρόδο: Καταδίωξη και σύλληψη Τούρκου διακινητή μεταναστών από άνδρες του Λιμενικού

Ο Τούρκος χειριστής του ταχύπλοου δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους του λιμενικού, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Προειδοποιητικές βολές στον αέρα έριξαν στελέχη του λιμενικού κατά την διάρκεια καταδίωξης σκάφους που μετέφερε μετανάστες, στην θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου. Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της 20ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο Τούρκος χειριστής του ταχύπλοου δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους του λιμενικού,  με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να εμβολίσει  δυο σκάφη της Ελληνικής ακτοφυλακής.

Ακολούθησαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή του.

Στη συνέχεια, στελέχη του λιμενικού της Ρόδου με τη συνδρομή προσωπικού της Αστυνομικής Αρχής Ιαλυσού, εντόπισαν εννέα αλλοδαπούς, οι οποίοι επέβαιναν στο ταχύπλοο σκάφος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ