Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Συναγερμός σε ΕΥΠ & στρατό για το μεταναστευτικό: 500.000 Αφγανοί ετοιμάζονται να πάνε Τουρκία

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Αθήνα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν καθώς οι Ταλιμπάν θέτουν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη τη χώρα και την πρωτεύουσα Καμπούλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό – και αυτός είναι ο φόβος της Αθήνας – να δημιουργηθεί ένα τεράστιο μεταναστευτικό κύμα προς την Τουρκία και από εκεί στην χώρα μας. 

Από την πλευρά της, η Ελλάδα με επιστολή που έχει στείλει από τις 5 Αυγούστου, έχει προειδοποιήσει ότι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μία νέα μεταναστευτική κρίση, ανάλογη με εκείνη του 2015. Σημείωσε δε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η μαζική φυγή των Αφγανών πολιτών. 

Σε κάθε περίπτωση η Αθήνα υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να υποστηριχθεί η Τουρκία ώστε η γειτονική χώρα να μπορέσει να μετριάσει τις μεταναστευτικές ροές από το Αφγανιστάν προς την Ευρώπη.  

Οι πρώτες εκτιμήσεις μάλιστα κάνουν λόγο για περισσότερους από 500.000 Αφγανούς πολίτες, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να φύγουν από τη χώρα. Την ίδια στιγμή στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι η κατάσταση αξιολογείται ώρα με την ώρα.    

https://www.youtube.com/watch?v=3c8G2IWhyWA

 

Παρέμβαση Τραμπ-Πες

  


''Η καταστροφική αποχώρηση της κυβέρνησης Μπάιντεν από το Αφγανιστάν ατιμά τη μνήμη εκείνων των ηρωικών Αμερικανών που έδωσαν την ζωή τους και που υπηρέτησαν γενναία υπερασπιζόμενοι την ελευθερία τα τελευταία 20 χρόνια. Ο Θεός να ευλογεί τα στρατεύματά μας και τους συμμάχους μας αυτή τη σκοτεινή ώρα'', ανέφερε ο Πενς.  

Tαυτόχρονα ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν, καθώς οι Ταλιμπάν αναλαμβάνουν τον έλεγχο του Αφγανιστάν: ''Μία από τις μεγαλύτερες ήττες στην αμερικανική ιστορία'', δήλωσε ο Τραμπ.

https://twitter.com/ASBMilitary/status/1427014077335883779https://twitter.com/SputnikInt/status/1427013726532685824

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...