Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Σύλληψη μετανάστη στη Θεσσαλονίκη - Ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή σε παρακλάδι της Αλ-Κάιντα

Ακόμη ένα περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με κάποιον εξτρεμιστή του Ισλάμ να έχει περάσει στα σύνορα της χώρας μας, ανάμεσα στις ροές μεταναστών και προσφύγων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ένας άνδρας, που συνελήφθη, ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή στο Μέτωπο Αλ-Νούσρα, πρώην παρακλάδι της Αλ-Κάιντα στη Συρία. Εντοπίστηκε σε προσφυγικό καμπ της Θεσσαλονίκης, σε εκτέλεση εντάλματος των Ολλανδικών διωκτικών αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για 33χρονο Σύρο, στον οποίο, σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα των Ολλανδών, αποδίδονται πράξεις συνδεόμενες με τρομοκρατία.

Ο 33χρονος φέρεται να ζούσε στην Ολλανδία, όπου του είχε χορηγηθεί το καθεστώς του πρόσφυγα. Στη συγκεκριμένη χώρα ζει η σύζυγός του, όπως επίσης τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Ο ίδιος μετά τη σύλληψή του από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στην Ολλανδία. Παραμένει υπό κράτηση και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο 33χρονος συναινεί στην έκδοσή του.

Η Κομισιόν υποστηρίζει τη συνέχιση των επιστροφών από τα νησιά στην Τουρκία

«Υπό προετοιμασία» βρίσκεται η απάντηση της Κομισιόν στο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή 1.450 αλλοδαπών που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας αναφέρει εκπρόσωπος της Κομισιόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμπληρώνει ότι «η Επιτροπή γνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, και εξακολουθεί να υποστηρίζει κάθε προσπάθεια συνέχισης των επιστροφών από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία στο πλαίσιο της εφαρμογής της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας».

Επιπροσθέτως, σημειώνει ότι «με την ίδια επιστολή, η Ελλάδα υπέβαλε επίσης αίτημα για βοήθεια από τη Frontex» και καταλήγει ότι «ο οργανισμός μπορεί να παράσχει πρακτική βοήθεια στην πραγματοποίηση επιστροφών σύμφωνα με την εντολή του».

Η Ευρώπη, δεν μπορεί να εθελοτυφλεί για το ζήτημα αυτό, όταν πολλές χώρες, έχουν δει απτά την ισλαμιστική βία να αυξάνεται με ό,τι συνεπάγεται, πολλές φορές με την ευγενική παρέμβαση της Άγκυρας.

“Κραυγή αγωνίας” στον Έβρο

Μετά από περίπου έναν χρόνο από τα γεγονότα του Έβρου, που έθεσαν σε επιφυλακή τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς ο Ερντογάν ξεκίνησε έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της χώρας μας, η κυβέρνηση φαίνεται να "ξεχνά" την τεράστια ευαισθησία της περιοχής. Στον Έβρο λοιπόν, μία πολύ ευαίσθητη περιοχή η κυβέρνηση αποφασίζει το ενδεχόμενο επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου και δημιουργίας δομής φιλοξενίας μεταναστών, όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι θα πράξει λοιπόν για όλα αυτά η κυβέρνηση; Περιμένουμε απλά να γίνει ξανά το "μπραφ" και να μας σώσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ενώ εθελοτυφλούμε για τόσο σημαντικά θέματα ασφάλειας;

Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Ευρώπη, θα πρέπει να κοιτάξουν το μεταναστευτικό σε όλες του τις διαστάσεις και να δράσουν άμεσα, χωρίς να αφήσουν περιθώριο στον Ερντογάν να συνεχίσει να πιέζει με το ύπουλο αυτό "χαρτί" στα χέρια του.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...