Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Γιάφκα στο Κουκάκι: Τον στόχο συλληφθέντων αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. - Βίντεο

Ενώπιον του ανακριτική θα παρουσιαστούν στη Δευτέρα οι συλληφθέντες στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο Κουκάκι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Αρχών, αποφεύχθηκε στο παρά πέντε νέα βομβιστική επίθεση.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι εξετάζεται

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, οι αστυνομικοί εξετάζουν δύο σενάρια αναφορικά με τη δράση των συλληφθέντων.

Συγκεκριμένα, ερευνάται αν ο 42χρονος συλληφθείς, που λογίζεται ως πρόσωπο-κλειδί, είχε πάει στην αποθήκη στο Κουκάκι για να μεταφέρει τα εκρηκτικά σε άλλο χώρο ώστε να χρησιμοποιηθούν σε επικείμενο χτύπημα ή για να τα εξαφανιστεί ώστε να μην υπάρξει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο εναντίον τους.

Οι απαντήσεις ενδέχεται να δοθούν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια μέσα από την εξέταση των υπολογιστών και των φορητών μονάδων αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Τι έχει εντοπιστεί

Να σημειωθεί πως στην εν λόγω αποθήκη εντοπίστηκαν άνω των 11 κιλών της εκρηκτικής ύλης αμμωνίτιδα αλλά και 19 πυροκροτητές διαφόρων ειδών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πυροκροτητές ήταν έτοιμοι για χρήση και απέμενε μόνο η συνδεσμολογία με μπαταρία και ρολόι. Ως προς την ποσότητα των εκρηκτικών, αστυνομικές πηγές σημείωναν, πως ήταν περίπου ίδια με τον μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας το 2016 και δεν είχε εκραγεί.

DNA και αποτυπώματα

Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναμένει τα αποτελέσματα από τα αποτυπώματα και τα δείγματα DNA που συλλέχθηκαν ώστε να εξακριβωθεί το ποια άτομα είχαν μπει στην αποθήκη. Οι πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, ωστόσο, κάνουν λόγο για «ορφανά» δείγματα.

Ακόμη, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις πρώτες επιθέσεις να έχουν καταστραφεί όπως και οι εκτοξευτές ρουκετών για να μην υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ