Αναστάτωση επικράτησε όλη την νύχτα χθες στον Εχίνο αλλά και σε άλλα χωριά, αφού οι κάτοικοι της ορεινής Ξάνθης θεωρούν ότι είναι στοχοποιημένοι και αντιδρούν στα νέα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το xanthinews χθες οι κάτοικοι ανάστατοι δήλωναν ότι «αυτήν την φορά θα αντιδράσουμε». «Δεν μπορεί πάλι ο Εχίνος να έχει στοχοποιηθεί και με το θέμα του κορονοϊού».
Μάλιστα, όπως θα ακούσετε στο παρακάτω βίντεο, έπεσαν και πυροβολισμοί μόλις έφτασαν περιπολικά για το mini lockdown.
Με Super Puma εκτάκτως στην Ξάνθη Τσιόρδας
Εν τω μεταξύ στην Ξάνθη πήγαν εσπευσμένα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον εκπρόσωπο του Υπ. Υγείας, Καθηγητή Σωτήριο Tσιόδρα, την ομάδα πρώτης απόκρισης της ΓΓΠΠ, καθώς και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με ελικόπτερο Super Puma του ΠΣ για τον συντονισμό της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων στην περιοχή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις 08:45 έφθασαν στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Ξάνθης, ενώ στις 09:30 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τους Δημάρχους της ΠΕ Ξάνθης και τους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων στην εφαρμογή του νέου πλαισίου περιοριστικών μέτρων.