Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Ετοίμαζαν χτύπημα; - Η Αντιτρομοκρατική βρήκε τούνελ και βαρύ οπλισμό σε Σεπόλια και Εξάρχεια - Συναγερμός στην ΕΥΠ

Tούνελ και βαρύς οπλισμός, όπως αντιαρματικά, αποκαλύφθηκε  από την ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής που πραγματοποιείται από το πρωί στα Σεπόλια (οδός Αυλώνος) και στα Εξάρχεια (οδός Τζαβέλα).

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας), ύστερα και από συνεργασία με την Ε.Υ.Π. (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών). Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα στα Σεπόλια και στην οδό Τζαβέλα 3 στα Εξάρχεια.

Έχουν γίνει μέχρι τώρα προσαγωγές περισσότερων των 20 αλλοδαπών. Έχει αποκαλυφθεί τούνελ και βαρύς οπλισμός, όπως αντιαρματικά. Μετά το τέλος της επιχείρησης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση».  

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, σε συνεργασία και με την ΕΥΠ, έγινε γνωστή το πρωί της Πέμπτης (18.03.2020). Οι έρευνες ήταν στοχευμένες: μια στα Εξάρχεια κι άλλη μια στα Σεπόλια και δεν αφορούσαν την εγχώρια τρομοκρατία. 

Στα Εξάρχεια, Αντιτρομοκρατική και αστυνομία “μπήκαν” στα γραφεία Επιτροπής Αλληλεγγύης για Τούρκους Πολιτικούς Κρατούμενους, στην οδό Τζαβέλλα 3. Στα Σεπόλια όμως, τα πράγματα φαίνεται πως ήταν πιο σοβαρά. 


Οι έρευνα έγινε σε διαμέρισμα στην οδό Αυλώνος, όπου φαίνεται να έμεναν διέμεναν μέλη της DHKP-C. Η περιοχή αποκλείστηκε γρήγορα από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και λήθηκε κλιμάκιο πυροτεχνουργών με ειδικό κουτί. 

GALLERY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ