Εσωτερική Ασφάλεια

«Λαβράκι» έβγαλε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε δομή φιλοξενίας στη Θήβα - Χειροπέδες σε 14 άτομα

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησαν αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στη Θήβα, εντοπίστηκαν ναρκωτικά, αναδιπλούμενοι σουγιάδες, μεταλλικές ράβδοι αλλά και μια μεταλλική λάμα.

Το προηγούμενο διάστημα, είχαν σημειωθεί δύο αιματηρά περιστατικά με αλλοδαπούς να συμπλέκονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα σε μια περίπτωση να τραυματιστούν από μαχαίρι τρία άτομα και στη δεύτερη περίπτωση ένας άνθρωπος.

Χτες αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Χαλκίδας, καθώς επίσης και διμοιρίες από τη Βοιωτία πήγαν στο κέντρο φιλοξενίας και έκαναν έλεγχο συνολικά σε 98 άτομα ενώ μπήκαν και σε εννέα οικίσκους.

Συνελήφθησαν 14 αλλοδαποί από το Τσαντ, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία οι οποίοι διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας και οι Αρχές εντόπισαν μικροποσότητα χασίς, έξι μεταλλικές ράβδους, αναδιπλουμένους σουγιάδες αλλά και αδασμολόγητα τσιγάρα.

Η επιχείρηση έγινε καθώς όπως είχαν διαπιστώσει οι αστυνομικοί, υπήρχαν ομάδες παραβατικών μέσα στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργούσαν εντάσεις ενώ δεν αποκλείεται η επιχείρηση να επαναληφθεί εάν οι συμπλοκές συνεχιστούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ