Εσωτερική Ασφάλεια

Θέτουν & όρους οι μετανάστες: Αρνήθηκαν να εγκατασταθούν στην Ιερά Μονή Πορετσού λόγω κρύου - Από Κονγκό & Ιράκ οι περισσότεροι!


Δεν άρεσαν στους μετανάστες οι εγκαταστάσεις στην Ιερά Μονή Πορετσού στην Ηλεία και έτσι έφυγαν. Μας κάνουν ότι θέλουν δηλαδή! «Καλύτερα στη Μόρια» αυτό είπαν οι πρόσφυγες που έφτασαν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ι.Μ. Πορετσού, της Ι.Μ. Ηλείας, στα όρια Ηλείας – Αχαΐας. 

Στην πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες με παιδιά, εφήβους και έφηβες από τη Σομαλία, το Σουδάν, το Κονγκό, το Ιράκ και ελάχιστοι από τη Συρία.
Όλες μονογονεϊκές οικογένειες με μικρά και λίγο μεγαλύτερα παιδιά

Δεν ήταν όμως σε καμία περιπτωση όλοι Σύριοι, όπως μεχρι χθες μας διαβεβαίωναν οι αρμόδιοι.

Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι των χωριών Πλατανίτσα και Αγράμπελα, οι οποίοι αντέδρασαν στην απόφαση του μητροπολίτη Ηλείας να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο μοναστήρι, έμειναν έκπληκτοι όταν μέσα σε λίγα λεπτά τους είδαν να βγαίνουν και πάλι έξω και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία.

Τελικά παρέμειναν, έπειτα από διαβουλεύσεις παρέμειναν, τρεις γυναίκες (δύο από Συρία και μια από ΙΡΑΚ με ένα μικρό παιδάκι). Όλοι οι υπόλοιποι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Η στιγμή που αποχωρούν οι παράνομοι μετανάστες από το Κονγκό την Σομαλία και το Σουδάν από την Ι. Μ Πορετσού στην Ηλεία επειδή δεν τους άρεσε το μοναστήρι φωνάζοντας. "no good here"

Gepostet von Αγαπώ τον Χριστό am Donnerstag, 14. November 2019

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ