Εσωτερική Ασφάλεια

«Πολεμικό» κλίμα ενόψει 17 Νοέμβρη: Σε ετοιμότητα για επιθέσεις η ΕΛ.ΑΣ. - Το σχέδιο δράσης

Κλιμακούμενη ένταση με μεμονωμένες και στοχευμένες ενέργειες κατά αστυνομικών ή δημόσια κτίρια, αναμένουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ το προσεχές διάστημα με αποκορύφωμα τον εορτασμό της επετείου για την 17η Νοεμβρίου την ερχόμενη Κυριακή.

Ήδη το μεσημέρι της Δευτέρας φοιτητές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έδωσαν το στίγμα τους με την προσπάθεια κατάληψης της ΑΣΟΕΕ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εκδηλωθούν επεισόδια και ένταση εντός και εκτός πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Καθημερινές κινητοποιήσεις

Φοιτητές και μέλη συλλογικοτήτων αναμένεται να ξεκινήσουν σειρά καθημερινών ενεργειών με στόχο την... επαναστατική γυμναστική με στόχο την ανάδειξη σε μείζονος σημασίας θέματος την αλλαγή του νόμου για το άσυλο στα πανεπιστήμια. Γι' αυτό το λόγο έχουν εξαγγείλει συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 11:00 το πρωί της Τρίτης και γενική συνέλευση στη συνέχεια στο Πολυτεχνείο. Μέσω των φοιτητών ομάδες αναρχικών εκφράζουν την αντίθεσή τους στις εκκενώσεις καταλήψεων στα Εξάρχεια αλλά και την αστυνομική παρουσία στο μέχρι πρότινος άβατο.

Ανησυχία για καταδρομικές επιθέσεις

Η συγκυρία των γεγονότων που σχετίζεται με τις συλλήψεις των μελών της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», των εκκενώσεων των καταλήψεων και της αλλαγής στο νομό για το άσυλο στα πανεπιστήμια, ανησυχούν τους αξιωματικούς της αστυνομίας, για το ενδεχόμενο καταδρομικών ενεργειών κατά αστυνομικών τμημάτων ή αστυνομικών που βρίσκονται στον δρόμο και αποτελούν μόνιμο στόχο αναρχικών.

Νόμος και τάξη παντού

Την ίδια στιγμή για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, συλλογικότητες αντιεξουσιαστών ή μεμονωμένα άτομα που συνήθιζαν να πραγματοποιούν επιθέσεις κατά αστυνομικών και να προκαλούν επεισόδια στα Εξάρχεια, βρίσκονται ενώπιον νέων δεδομένων. Σε πρώτη φάση και μετά την αλλαγή του νόμου του ασύλου, έχασαν ένα προνομιακό για αυτούς σημείο αντιπαράθεσης με την αστυνομία, το Πολυτεχνείο και την ΑΣΟΕΕ, καθώς πλέον οι αστυνομικοί έχουν εντολές άμεσης επέμβασης αν συμβαίνουν παράνομες δράσεις στα πανεπιστήμια.

Στα Εξάρχεια, σε μια περιοχή που τα προηγούμενα χρόνια μετατρέποταν σε ... εμπόλεμη ζώνη με οδοφράγματα και βόμβες μολότοφ, πλέον οι αστυνομικοί πραγματοποιούν καθημερινές επιχειρήσεις και είναι δεδομένο πως σε περίπτωση επεισοδίων την ερχόμενη Κυριακή, θα υπάρξει άμεση απάντηση των αστυνομικών, καθώς υπάρχει εντολή μηδενικής ανοχής σε επεισόδια. Ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό, αναρχικοί που θέλουν να προκαλέσουν επεισόδια στον εορτασμό της 17Ν, να το επιχειρήσουν κατά τη διάρκεια της πορείας, ώστε να εκμεταλλευτούν την μεγάλη συγκέντρωση πλήθους και να αποφύγουν μια κατά μέτωπο σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις. Κάτι τέτοιο άλλωστε συνέβαινε κατά κόρον όταν ο κύριος όγκος της πορείας έφτανε στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ