Εσωτερική Ασφάλεια

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ - Βρέθηκαν κράνη, παλούκια & μπουκάλια μετά από έφοδος στους εσωτερικούς χώρους (Εικόνες-Βίντεο)

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί στην ΑΣΟΕΕ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν πραγματοποιήσει έφοδο στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου και το πανεπιστήμιο να έχει αποκλειστεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αστυνομία έκανε έφοδο και ερευνά όλους τους χώρους.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο έχει αποκλειστεί και οι αστυνομικοί - μετά τις τελευταίες καταγγελίες - ερευνούν ακόμη και την πιθανότητα κατασκευής μολότοφ μέσα στους χώρους του Ιδρύματος.

Παράλληλα, εξετάζονται και οι καταγγελίες που είχε κάνει η Σύγκλητος με ανακοίνωσή της, περί παράνομης δράσης κυκλωμάτων μέσα στην ΑΣΟΕΕ.

Αυτά βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο Πανεπιστήμιο

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί σε τρεις της Κυριακής στο εσωτερικό του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικότερα σε χώρους που τελούσαν υπό κατάληψη.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

Οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου.

Θυμίζουμε πως στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «τελειώνουμε με τις γιάφκες μπαχαλάκηδων και των κατασκευαστών μολότοφ και των διακινητών».

https://www.youtube.com/watch?v=ObX8lmh3uss&feature=emb_title

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ