Εσωτερική Ασφάλεια

Πυροβολισμοί έξω από hotspot στον Έβρο: Αστυνομικός έβγαλε όπλο - Έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ.

Στη σύλληψη ενός αστυνομικού προχώρησαν οι αρχές στον Έβρο, έπειτα από περιστατικό άσκοπων πυροβολισμών έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της περιοχής, όπου διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο συλληφθείς φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα, κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού του όπλου. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ήταν υπό την επήρεια μέθης, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη, κοντά στο χωριό Φυλάκιο, με τους πυροβολισμούς να αναστατώνουν κατοίκους και αιτούντες άσυλο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «evros-news.gr», ο αστυνομικός φέρεται να βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και γι’ αυτό τον λόγο άρχισε να πυροβολεί ασκόπως.

«Ακολουθείται η συγκεκριμένη διαδικασία εσωτερικού ελέγχου και έρευνας που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και ανάλογα με τα αποτελέσματα της θα υπάρξουν ή όχι οι υπηρεσιακές πειθαρχικές κυρώσεις» δήλωσαν αστυνομικές πηγές, σχολιάζοντας το συμβάν.

Και πρόσθεσαν: «Το ποινικό σκέλος αφορά την Δικαιοσύνη, η οποία έχει επίσης επιληφθεί του θέματος».

Ο Εισαγγελέας του Έβρου όρισε τακτική δικάσιμο και διέταξε ο κατηγορούμενος να αφεθεί ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ