Εσωτερική Ασφάλεια

Εξάρχεια: Απειλούν οι αντιεξουσιαστές - Παρκούρ και πανό σε ταράτσα κτιρίου στη Σ. Τρικούπη-Εικόνες, Βίντεο


Μία ομάδα περίπου 50 ατόμων πραγματοποίησε «γενική συνέλευση» στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ μετά τη λήξη της περίπου 20 άτομα κινήθηκαν προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σε κινήσεις που ερμηνεύονται ως απειλή προβαίνουν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου μετά την αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια και την απομάκρυνση του «ΚΕΠ των αναρχικών» το πρωί της Παρασκευής από την ΕΛΑΣ.

Πάνω από 20 άτομα πορεύτηκαν προς δυνάμεις των ΜΑΤ κρατώντας πυρσούς.

Παρελθόν αποτελεί εδώ και λίγες ώρες, με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, το κοντέινερ που έστησαν από το 2017 αντιεξουσιαστές στην πλατεία Εξαρχείων προκειμένου, όπως έλεγαν τότε, να αποτελέσει «πολιτικό περίπτερο» για την ενημέρωση των πολιτών που δεν αναγνωρίζουν την πάσης φύσεως εξουσία.

Ομάδα περίπου 50 ατόμων είχε, το βράδυ, «γενική συνέλευση» στην πλατεία Εξαρχείων. Αμέσως μετά, οι μισοί από αυτούς κινήθηκαν προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στην οδό Σπ. Τρικούπη, εν είδη αντιπερισπασμού, ανάβοντας πυρσούς.

Οι υπόλοιποι ανέβηκαν στις ταράτσες γειτονικών κτιρίων κάνοντας... παρκούρ και κατέληξαν στην ταράτσα του κτιρίου στην οδό Σπ. Τρικούπη 17, αναρτώντας πανό «no passaran».

Μετά την απομάκρυνση του κοντέινερ και των τσιμεντένιων βάσεών του, εργάτες του δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν να καθαρίζουν την πλατεία Εξαρχείων.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μπακογιάννης σε δήλωσή του τονίζει ότι «στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των Αθηναίων, είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Με δράσεις που ενισχύουν την καθαριότητα, βελτιώνουν τον φωτισμό, εμπλουτίζουν το πράσινο και αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο προς όφελος των δημοτών. Συνεχίζουμε την μάχη της καθημερινότητας παντού στην πόλη».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ