Εσωτερική Ασφάλεια

Οι Τούρκοι ανοίγουν τη "στρόφιγγα" - Γ.Κουμουτσάκος: "Χιλιάδες Σύροι μετανάστες μαζεύονται στη Σμύρνη"

Σε μια άκρως ανησυχητική δήλωση για την ασφάλεια της χώρας προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, καθώς δεκάδες χιλιάδες μετανάστες μαζεύονται στη Σμύρνη και ετοιμάζονται να περάσουν στην Ελλάδα.

Χιλιάδες Σύροι μετανάστες μαζεύονται στη Σμύρνη από την επαρχία Ιντλίμπ προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τρόπο ενίσχυσης των θαλάσσιων συνόρων, όμως είναι δύσκολο να «στεγανοποιηθούν». Έχουμε εισροές από την Ανατολή, και μηδενικές εκροές από τα βόρεια σύνορα μας εξήγησε.

Τόνισε ακόμη ότι έχουμε παραλάβει εκκρεμότητες πάνω 70.000 χιλιάδων αιτήσεων ασύλου που δεν έχουν εκδικαστεί, σημειώνοντας ότι για την αλλαγή στη διαδικασία χορήγησης ασύλου γίνεται «χειρουργική δουλειά» και χρειάζεται προσοχή.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, «δίνουμε μάχες στο εσωτερικό και το εξωτερικό για τις διαδικασίες άσυλου». Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για συγκρότηση «ομάδας της Μεσογείου μέσα στην Ευρώπη» με Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρο ώστε να ασκηθούν πιέσεις στην Ευρώπη και να δίνουν την ανάλογη προσοχή οι εταίροι.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν είχε κουλτούρα επιστροφών μεταναστών. «Όταν λέγαμε ‘’λιάζονται και φεύγουν’’ οι εταίροι μας έκλεισαν τα σύνορα» δήλωσε, αφήνοντας αιχμές κατά της Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, «από τη μια πλευρά υπάρχει η λογική της Αριστεράς ‘’δεν πειράζει ας έρθουν όλοι’’» από την άλλη της ακροδεξιάς ότι «δεν μπαίνει ούτε ένας» κάτι που στην πράξη είναι αδύνατο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...