Εσωτερική Ασφάλεια

Σε ετοιμότητα ο ΣΞ για το σεισμό με εντολή Καμπά: Βίντεο από τις ισχυρές δονήσεις - Τρομάζει ο ήχος!


Ισχυρότατος σεισμός σημειώθηκε στις 14:13 σήμερα το μεσημέρι στην Αττική. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αρκετά αισθητός λόγω του μικρού του εστιακού βάθους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που φθάνουν στο kranosgr, ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος να συνδράμει όπου και όταν απαιτηθεί.

Ήδη με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά, o οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, εφαρμόζοντας τις εντολές της, οι δυνάμεις του Ξενοκράτη και Δευκαλίωνα σε Αττική, Βοιωτία και Κορινθία, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα μίας ώρας και είναι στη διάθεση της πολιτικής προστασίας, που αυτή την ώρα συνεδριάζει.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώνουμε.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ

Ο σεισμός στην Αθήνα διήρκεσε για λίγα δευτερόλεπτα όμως ήταν ιδιαίτερα έντονος με συνέπεια να αναστατώσει σημαντικά τους κατοίκους.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το «χτύπημα» του σεισμού στην Αθήνα, κάτοικοι και εργαζόμενοι άρχισαν να βγαίνουν ανήσυχοι στους δρόμους.

Τη στιγμή του σεισμού στην Αθήνα κατέγραψε σε ένα χαρακτηριστικό βίντεο ένας χρήστης του Twitter (@lokahiou), το οποίο ανέβασε με τον τίτλο «Εδωσε πόνο!».

Δείτε το βίντεο από τον σεισμό στην Αθήνα: 

Ενα ακόμα βίντεο «ανέβηκε» από κάτοικο του Νέου Ηρακλείου.

https://www.youtube.com/watch?v=VLli8pnr8aE

 

 

Να σημειωθεί ότι ο σεισμός ταρακούνησε και το τηλεοπτικό στούντιο του ΣΚΑΪ, την ώρα που βρισκόταν σε απευθείας σύνδεση.

Δείτε το βίντεο από τον σεισμό και το στούντιο του ΣΚΑΪ:

https://www.youtube.com/watch?v=MKkhDDEUTHo

 

 

ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ

Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους της τάξης των 5,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αθήνα και ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Αττικής οδήγησε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να βγάλει ανακοίνωση για τα μέτρα που παίρνει η πολιτεία.
Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αμέσως μετά την εκδήλωση σεισμού στην Αττική ελήφθησαν τα ακόλουθα μέτρα από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου βρίσκεται ήδη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ένα ελικόπτερο super puma και ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στο χώρο της Δυτικής Αττικής για να αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή. Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας αναπτύσσονται στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.
 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Παρακάτω ακολουθούν τα μέτρα που πρέπει κανείς να ακολουθήσει σε περίπτωση σεισμού, σύμφωνα με τις οδηγίες της πυροσβεστικής

Τι πρέπει να κάνετε όταν γίνει ο σεισμός

Να είστε προετοιμασμένοι για μετασεισμούς και σχεδιάστε πού θα προστατευθείτε όταν αυτοί συμβούν.

Ελέγξτε για τραυματίες. Δώστε τις πρώτες βοήθειες, εάν αυτό είναι αναγκαίο.

Παραμείνετε ήρεμοι και καθησυχάστε τους άλλους.

Αποφύγετε τα σπασμένα γυαλιά.

Ελέγξτε για πυρκαγιά. Πάρτε τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Ελέγξτε τις παροχές φυσικού αερίου, νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Εάν υπάρχει ζημιά σε κάποια από αυτές, θέστε την εκτός λειτουργίας. Εάν υπάρχει διαρροή φυσικού αερίου, μη χρησιμοποιήσετε σπίρτα, φανό, συσκευές ή ηλεκτρικούς διακόπτες.

Ανοίξτε τα παράθυρα, εγκαταλείψτε το κτίριο και ειδοποιήστε σχετικά την εταιρία φυσικού αερίου.

Εάν εξαιτίας της δόνησης το ακουστικό του τηλεφώνου έχει φύγει από τη θέση του, επανατοποθετείστε το και χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο μόνο σε περίπτωση ανάγκης.

Συντονιστείτε με το σταθμό εκπομπής εκτάκτων αναγκών στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση. Ακούστε τα ενημερωτικά δελτία.

Παραμείνετε έξω από το κατεστραμμένο κτίριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ