Εσωτερική Ασφάλεια

Αυξάνονται τα μέτρα φύλαξης δικαστών - Ανησυχία της ΕΛ.ΑΣ. για «χτύπημα»

Ένα ενδεχόμενο «χτύπημα» με στόχο δικαστικούς λειτουργούς φαίνεται πως ανησυχεί την ΕΛ.ΑΣ, όπως προδίδει εμπιστευτικό- κατεπείγον έγγραφο, που ζητά την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για την προστασία των δικαστών.

 

Οι αναμενόμενες αποφυλακίσεις μελών της 17Ν, αλλά και πολλών αντιεξουσιαστών, κυρίως λόγω του νέου ποινικού κώδικα, προκαλούν ανησυχία στην αστυνομία, σύμφωνα με το έγγραφο που συντάχθηκε στις 2 Ιουλίου και το αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα». Παράλληλα αστυνομικοί φαίνεται ότι φοβούνται νέες επιθέσεις, όπως έγιναν και στο πρόσφατο παρελθόν, μετά το νέο «όχι» στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για τη χορήγηση άδειας.

Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ.
Με το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. ζητείται η εντατικοποίηση «στο έπακρο» των λαμβανόμενων μέτρων «προστασίας δικαστικών/ εισαγγελικών λειτουργών και κτιρίων/ εγκαταστάσεων δικαστικού ενδιαφέροντος». Ακόμη, ζητά αυτά τα μέτρα να εκδηλώνονται «με ιδιαίτερη ένταση και προσοχή από όλες τις διατιθέμενες για το σκοπό αυτό αστυνομικές δυνάμεις, προς πρόληψη και αποτροπή οποιαδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος προσώπων και εγκαταστάσεων».


Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που αποκάλυψε η εφημερίδα «Τα Νέα»

 

Ακόμη, το έγγραφο ζητά να δοθεί εντολή στους αστυνομικούς για διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα και λήψη αυξημένων μέτρων αυτοπροστασίας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Υπενθυμίζεται ότι και τέσσερις καταδικασθέντες για τους «Πυρήνες της Φωτιάς» διεκδικούν την αποφυλάκισή τους, με συγχώνευση των ποινών, βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ